Kto financuje WHO a na čo vydáva WHO financie

19.05.2023 18:11

V roku 2022 WHO dostala 4,32 miliardy dolárov. Len zlomok týchto prostriedkov tvoria v skutočnosti povinné príspevky členských krajín a celých 84 percent rozpočtu tvoria dobrovoľné príspevky.

 

Najväčšími dobrovoľnými darcami v roku 2022 boli: USA (740 miliónov), Nemecko (597 miliónov), Gates Empire (593 miliónov dolárov, z toho 390 miliónov od Gates Foundation a 203 miliónov od GAVI).

Európska komisia je na štvrtom mieste.

 

To má veľmi silnú výpoveď – znamená to totiž len to, že USA a Gates dokonale ovládajú WHO!

 

Najmä USA minuli na WHO viac peňazí ako v predchádzajúcich dvoch rokoch. Je to kvôli zmene v Bielom dome? Je to možné, pretože od roku 2021 demokrati ovládajú Washington.

 

Donald Trump ešte predtým ako prezident avizoval, že ak bude zvolený  v roku 2020 opätovne za prezidenta, tak  USA vystúpia z WHO.

 

 

 

Top 10 voluntary contributors  to Programme budget in 2022 (USA Dollars millions):

 

USA                                                   740

 

Germany                                            597

 

Bill – Melinda Gates Foundation        390 

 

GAVI, the Vaccine Alliance                203

 

European Commission                       193

 

United Kingdom Great

of Great Britain and Northerd Ireland 169

 

United Nations Children´s

Fund UNICEF                                       94

 

Canada                                                 85

 

Iran                                                        85

 

World Bank                                            73

 

 

Tabuľka zobrazuje iba dobrovoľné „dary“ pre WHO. Povinné príspevky sú však relatívne nízke: v roku 2022 to bolo okolo 700 miliónov dolárov, ktoré prišli do WHO z celkovo 194 členských krajín. Čistý prebytok WHO v roku 2022 bol 506 miliónov dolárov, čo predstavuje nárast o 10 miliónov dolárov.

 

Nemecko chce teraz zvýšiť povinné odvody a v Spolkovom sneme pred týždňom schválili príslušné uznesenie.

WHO uvádza, že organizácia mala výdavky vo výške 3,848 miliardy dolárov za rok 2022.

 

To znamená, že v minulom roku sa „zarobilo“ niečo viac ako 500 miliónov dolárov. Čistý majetok je v súčasnosti viac ako 5 miliárd dolárov.

 

Na čo boli vynaložené peniaze?

 

Viac ako tretina - presne 1,337 miliardy dolárov – bola vynaložená na „zmluvné služby“. Hlavným zameraním v tomto smere je najímanie „expertov“ a iných „poskytovateľov služieb“, aby pomohli WHO implementovať jej programy – ako napr. povinné očkovanie proti Covidu, čo sa WHO dosiaľ (na veľké šťastie celého ľudstva) nepodarilo dosiahnuť.

 

James Roguski, ktorý sa podrobne zaoberal analýzou finančných bilancií WHO, nenašiel uvedené nikde, napr. aj na webe WHO žiadne podrobné účtovnícke údaje.

Dôvod je zrejmý – asi je treba mnohé utajiť, pritom by mal mať každý občan z krajín, ktoré financujú WHO, právo môcť sa dozvedieť kam a na čo idú aj jeho peniaze.

 

Druhá tretina finančných prostriedkov bola vynaložená na zamestnancov. V priemere každý z 8 851 zamestnancov WHO zarába 120 000 dolárov ročne.

 

Čo sa stalo so zvyšnou tretinou, to nebolo možné zistiť!