Krvavá noc terorizmu v Moskve – údajne to bol islamistický teror. Za tým je ale veľký otáznik!

23.03.2024 14:22

Až 150 mŕtvych a viac ako 140 zranených si vyžiadal islamistický teroristický útok na Crocus City Hall v Moskve. Americké tajné služby vraj o tom vopred vedeli. Niektorí špekulujú, že Američania boli priamo alebo nepriamo zapojení.

 

Mnoho otázok však zostáva nezodpovedaných. A veľa „dobrých ľudí“ ukazuje svoj charakter na sociálnych sieťach, pretože oslavujú tento krvavý čin z nenávisti k Rusku.

 

Predpokladá sa, že za nočný teroristický útok v Moskve je zodpovedná odštiepená skupina „Islamského štátu“, ISIS-K. Aspoň to tvrdia americké médiá s odvolaním sa na americké spravodajské zdroje.

A to nie je všetko. New York Times tiež tvrdí, že americké tajné služby vedeli o tom vopred. V správe sa uvádza:

"Spojené štáty v marci zhromaždili informácie, že Islamský štát-Khorasan, známy ako ISIS-K, odnož skupiny so sídlom v Afganistane, plánoval útok na Moskvu."

 

"Členovia ISIS boli aktívni v Rusku," uviedol americký predstaviteľ.

Ruské médiá sú však zatiaľ opatrné s tým, kto bol za útok zodpovedný. Kto za tým vlastne stojí, sa zatiaľ nepotvrdilo.

 

Aj keď sa k zodpovednosti za krviprelievanie oficiálne prihlásil Islamský štát, zostáva veľa nezodpovedaných otázok. Hoci jedného z páchateľov bezpečnostné zložky zatkli, môže ešte nejaký čas trvať, kým sa výsledky výsluchov zverejnia, ak vôbec.

 

Teraz sa špekuluje, že do plánovania útoku bola zapojená CIA (a/alebo Mossad). Koniec koncov, Moskva je proti komplexu západných „hodnôt“ (Ukrajina, vojna v Gaze, Sýria...).

 

Zodpovedajúce prepojenia medzi CIA a IS už spomínal aj anglicky hovoriaci mainstream.

 

Teraz je otázka, ako sa k tomu postaví Kremeľ. Najmä ak existujú dôkazy o zahraničnej účasti na útoku.