Koronaepidémia? Nie! Skutočná epidémia ešte len príde s ničivou silou

20.03.2020 23:10

Nasledovné riadky sú pozorovania, poznatky a skúsenosti získané v nemeckej prítomnosti, ale v mnohom reflektujú aj situáciu v celej EÚ. Skutočná epidémia, ak neurobíme všetko pre jej odvrátenie, bude ničivá. Je preto potrebné ostro kritizovať a upozorňovať politikov. Ako som už písal v predošlom článku, tak politici by nemali a nesmú šíriť paniku a obavy, ale optimizmus.

V opačnom prípade budú  následky epidémie horšie ako samotná korona, a to bude potom skutočná epidémia.

Zneistenie obyvateľstva po mnohých rečiach politikov, ktoré prinášajú hororové vízie o korone, sa prejavuje napr. aj v jeho panike pri vykupovaní obrovských množstiev tovarov, predovšetkým potravín.  

Nemecko redukuje verejný život na minimum. Hospodárske škody sú enormné a rastú ďalej.

Politici a  médiá namiesto prehnaného neustáleho napomínania občanov, by ich radšej mali upokojovať a redukovať na minimum ich strachy a šíriť optimizmus. A práve to však nerobia takmer vôbec.

Namiesto neustáleho opakovania počtu nakazených a  mŕtvych, by mali neustále opakovať a zdôrazňovať ľuďom, aby robili všetko pre to, čo posilní ich imunitný systém a odstavili všetko to, čo ho oslabuje a či dokonca ničí. O tom sa ale nehovorí takmer nič.

Politici ale všeobecne o tom nemajú ani poňatia a keďže väčšina z nich žila a žije excesívne, tak v tomto smere nemôžu ani byť príkladom.

O tom ako neustále posilňovať imunitný systém som už viackrát písal.

Pokiaľ nemáme účinný medikament, tak je to len náš imunitný systém, ktorý je jedinou spoľahlivou baštou – ak je v optimálnom stave - proti votrelcovi korone.

A zomrieť na koronu možno v každom veku – nie je pravdou, ako sa spočiatku myslelo a často ešte aj myslí, že  starí na ňu musia zomrieť a mladí nie. V Číne sa vyliečila z infekcie Covid-19 žena 94 ročná, a to len preto, že mala vo výbornom stave imunitný systém.

A Covid-19 môže zabiť aj 20 ročného, ak jeho imunita je z nejakého dôvodu minimálna, ako sa už aj stalo.

A je obrovským panikárčením, ak kancelárka povie, že 60 až 70 percent obyvateľov Nemecka sa nakazí koronou. Taká nerozvážna výpoveď musí vyvolať u množstva ľudí strach a doslova zhrozenie.

Len ak to myslela, že sa tak stane v priebehu ďalších 30 až 50 rokov, tak by to mohlo byť realitou – to však nepovedala.

Aj bežnú chrípku napokon v priebehu mnohých rokov dostane aspoň raz takmer každý človek.

Serdar Somuncu, významný nemecký intelektuál, autor, režisér, hudobník a politik - osobnosť, ktorú pozná takmer celé Nemecko, povedal:

„Skutočná epidémia ešte len príde. Preto sa nemusíme obávať koronavírusu, lebo ten väčšina z nás prežije, ale musíme sa obávať toho, čo potom príde. A to je masívna hopodárska recesia a tá nám prinesie problémy, o akých teraz ani len netušíme. Budú zničené nespočetné existencie, čo sa už teraz rysuje.“

To sú slová, ktoré su aj mojimi slovami.

Aj posledná veľká banková kríza zničila nespočetné existencie a dohnala mnohých ľudí k suicidu. Ale politici vtedy nezachraňovali úbohých ľudí, ale zachraňovali len banky.

A všetko poukazuje na to, že podobný scenár sa zopakuje aj teraz. Veď už teraz sú zničené mnohé existencie alebo sú na pokraji zničenia.