Korona-vzbura rakúskych lekárov: Otvorený list Lekárskej Komore

21.10.2021 22:46

Sú to priame a tvrdé slová, ktorými 52 rakúskych lekárov zaútočilo vo svojom otvorenom liste na zavedenie povinného očkovania, ktoré podporuje aj Rakúska Lekárska Komora. Renomovaný viedenský internista Marcus Franz, povedal, že list by podpísalo oveľa viac lekárov, ale že sa obávajú konzekvencií – majú strach pred represáliami komory.

Ich obavy sú naprosto odôvodnené, lebo lekárom v Rakúsku, ktorí bagatelizujú koronu a hovoria o nej len ako silnejšej chrípke, hrozí zákaz vykonávať lekárske povolanie. Tento osud postihol už niekoľkých rakúskych lekárov.

Táto situácia je však nielen v Rakúsku – podobne sa proti lekárom-rebelom postupuje aj v Nemecku.

Krajinské lekárske komory Durínska, Saska a Saska-Anhaltska prešetrujú viac ako 80 prípadov, v ktorých lekári bagatelizovali koronu alebo hrubo porušili predpisy v súvislosti s pandémiou.

Signatári otvoreného listu vyhlásili a v liste aj zdôraznili, že sa v rámci svojich lekárskych aktivít už vôbec  necítia byť zastúpeni prezidentom Lekárskej Komory, a to najmä po tom ako sa vyslovil za to, aby vláda zvýhodnila všetkých zaočkovaných daňovými úľavami.

Podľa nich je to absurdný podnet zo strany prezidenta a niečo také úplne odporuje lekárskej etike.

K signatárom listu patria univerzitní profesori, primári, internisti a všeobecní lekári.