Korona vyniesla pravdu na svetlo: Do Nemecka prúdi naďalej mnoho utečencov

18.03.2020 21:05

Nemecká vláda musela s nepríjemnou pravdou von, aj keď priznala z nej len malú časť. Aby koronou zneistené a v rôznych štruktúrach preťažené Nemecko neupadlo do totálneho chaosu, keď v súčasnosti krajinu mimoriadne zaťažuje nielen finančne aj jeden a pol miliónová masa migrantov, tak bolo  oficiálne oznámené, že Berlín dočasne ruší humanitárne prijímanie migrantov do Nemecka.

Oznámil to hovorca spolkového Ministerstva vnútra. Dokonca prezradil aj to, že len v priebehu dvoch dní – pondelka  a utorka – chcelo prísť do krajiny viac ako 21 000 cudzincov, koľko bolo medzi nimi migrantov, sa však neuvádza!

Všetci ale boli na nemeckých hraniciach zadržaní a vratení naspäť. Je jasné, že celkom určite museli migranti prúdiť do Nemecka aj pred tým, a to bez toho, aby boli vracaní naspäť, ako v tomto prípade.

Je ťažko odhadnúť v akých množstvách prúdili migranti predtým, lebo údaje sa taja a ak nejaké sú, tak určite neodpovedajú realite. V žiadnom prípade však nemožno veriť tomu, že len práve tieto dva dni prišli migranti vo väčšom množstve a predtým len desať, dvadsať denne. To by znelo ako rozprávka pre malé deti.

A ak by nebola vypukla korona kríza, tak v Nemecku by nikto nebol vedel, že len za dva dni prekročilo s povolením úradov jeho hranice 21 000 cudzincov a medzi nimi aj isté množstvo migrantov, určite nie malé. 

Teraz Ministerstvo vnútra jasne povedalo, že migranti teraz sú a budú odmietnutí len v súvislosti s opatreniami, ktoré slúžia k redukovaniu pandémie korony.