Korona: Otvorený list profesora medicíny kancelárke ohľadne masívneho obmedzenia občianskych práv

01.04.2020 23:35

Takto ešte nikto nepritlačil žiadneho politika k múru: Odborný nemecký lekár pre mikrobiológiu a infekčnú epidemiológiu profesor Bhakdi v ňom žiada Merkel, aby mu odpovedala na 5 otázok, aby potom mohol zistiť, či sú oprávnené súčasné obmedzenia práv nemeckých občanov. Profesor bol viac ako 20 rokov šéf Inštitútu pre lekársku mikrobiológiu v Mainzi. V liste podotýka, že je jeho povinnosťou ako kompetentného vedca zistiť na základe odpovedí kancelárky, či drastické opatrenia v Nemecku a inde sú v súlade s faktami ohľadne korony a či tieto fakty, s ktorými narába politika, obstoja ako správne reálne fakty aj po jeho odbornej analýze.

Obáva sa  nesmiernych sociálno-ekonomických následkov drastických opatrení, ktoré sa mu javia už teraz ako z veľkej časti prehnané. Preto žiada kancelárku o rýchlu odpoveď a  zároveň apeluje na vládu, aby vypracovala stratégie na efektívnu ochranu tých skupín obyvateľstva, ktore sú rizikové, ale aby pritom neobmedzovala verejný život celoplošne, lebo spôsobí ešte väšsiu a naozaj nebezpečnú polarizáciu spoločnosti, ako existuje už teraz.

 

Profesor poučuje Merkel nasledovne:

Infekciológia striktne rozlišuje medzi infekciou a ochorením. Ak ide o ochorenie, tak sa musí klinicky manifestovať. Preto musia aj v prípade korony byť štatisticky podchytení len pacienti so symptómami. Inak vyjadrené – ak test u pacienta preukáže  infikovanie Covidom-19, tak to neznamená u každého automaticky, že máme osobu, ktorá ochorela na koronu.

 

1. Otázka

Rozlišujú sa v našich štatistikách fakty prísne v zmysle toho, čo som v predošlom uviedol?

 

Poučenie pre Merkel k nasledujúcej otázke:

Mnoho vírov druhu korona nás už dávno navštevuje – čo však médiá málo zmieňujú. Ak sa zistí, že Covidu-19 nemožno priradiť nijaký podstatne vyšši potenciál ohrozenia, ako iným dávno známym korona vírom, tak možno fakticky všetky opatrenia označiť za nepotrebné.

 

2.Otázka  

Ako vyzerá momentálne vyťaženie intenzíviek s pacientami s diagnózou Covid-19 v porovnaní s pacientami infikovanými inými  druhmi korony? A ako budú tieto údaje zohľadnené pri ďalších rozhodnutiach vlády ohľadne ďalšieho vývoja situácie?

 

Poučenie pre Merkel k 3. otázke:  

Podľa Süddeutsche Zeitung nevie ani len Robert Koch Institut presne udať, koľko testov na Covid-19 bolo už urobených. Fakt ale je, že s rastom počtu testovaných sa podozrivo urýchlilo množstvo infikovaných. To ale budí oprávnené podozrenie, že vírus sa už nespozorovane rozšíril v zdravej časti obyvateľstva. Z toho by vyplynuli dve konzekvencie:

a, že k 26.3. oficiálny pomer medzi úmrtiami a infikovnými – 206 ku 37 000 bol nesprávny a negatívne skreslený. Ale aj tak bola percentuálna hodnota 0,55 veľmi nízka.

b, a už je sotva možné zabrániť ďalšie šírenie infikovania obyvateľstva

 

3.Otázka 

Konalo sa už námatkové prešetrovanie zdravej časti obyvateľstva za účelom zistenia reálneho šírenia sa Covidu-19 ? – čo je veľmi dôležité.

 

Ďalšie poučenie kancelárky:  

Strach obyvateľstva pred percentuálnym nárastom úmrtí (zatiaľ len 0,55) sa v médiách intenzívne tematizuje a preto sa čoraz viac občanov obáva, že aj v Nemecku môže prísť k situácii ako v Taliansku či Španielsku - ak nebudú prísne opatrenia.

K tomu toľko – že celosvetovo sa robí chyba v tom, že do štatistiky sa zaraďujú všetci zomrelí, ak v ich tele bol Covid-19, a to bez ohľadu na to, aby sa zohľadnilo, že ich smrť mohla byť dôsledok celkom iných faktorov. To je ale v úplnom rozpore so základnými zásadami infekciológie.

 

4. Otázka

Bola aj v Nemecku urobená táto chyba? Ak áno, chceme aj naďalej – ako to robia inde – v tom nekriticky pokračovať?

 

Posledné poučenie pre Merkel (je dlhé a vybral som len to podstatné – moja pozámka):

Neprestajne – akoby naschvál – sa občanom všade predkladá hororový scenár z Talianska. Treba však pripomenúť aj to, že v tamojších regiónoch, kde je naozaj vysoká mortalita pri nakazení Covidom-18, k tomu prispeli mimoriadne negatívne faktory. Okrem iného je v severnom Taliansku extrémne vysoké znečistenie vzduchu. Podľa WHO spôsobila táto situácia už v roku 2006 aj bez korony 8 000 úmrtí v 13. veľkých mestách.


5.Otázka

Čo urobila vláda pre to, aby tieto elementárne rozdiely v tomto smere medzi Talianskom a Nemeckom objasnila občanom a aby ich upokojila, že u nás nie je realistické nič podobné ako v Taliansku či Španielsku?