Korona: Čína v sobotu ukončila izoláciu 11 milionového Wuhanu

28.03.2020 22:01

Wuhan, odkiaľ sa v Číne začala šíriť korona epidémia, bol od konca januára úplne odrezaný od vonkajšieho sveta. Všetky príchodové cesty do mesta boli prísne strážené.

Peking v súčasnosti registruje čoraz menej nových korona infekcií a zareagoval na to znížením početných obmedzení verejného života a vyhlásil aj ukončenie úplného uzatvorenia Wuhanu od soboty.

Prístup do hlavného mesta provincie Hubei, Wuhanu, je dovolený. Vycestovanie  z neho ešte nie je dovolené. Tento zákaz platí až do 8. apríla. Začala sa opäť aj prevádzka miestnej dopravy. A prvé obchodné domy a nákupné centra budú otvorené od budúceho týždňa.

Už tento týždeň bolo otvorených niekoľko bánk. Väčšina obchodov ale ostane predbežne zatvorených a občania musia naďalej nosiť rúška. Kto použije verejnú dopravu ten musí mať na mobile nainštalovaný zdravótný kód, ktorý potvrdzuje, že je zdravý.

Zdravotné úrady budú naďalej prísne sledovať situáciu vo Wuhane ako sa bude vyvíjať po zrušení niektorých opatrení a ak bude všetko v poriadku, tak sa budú postupne rušiť ďalšie opatrenia.