Koniec peňazí! Finálny útok na slobodu občana! Budeme ešte trpko plakať

21.04.2018 22:25

Zrušenie peňazí v hotovosti je veľkým spoločným plánom bánk a štátov, ako USA, Anglicko, Nemecko, Švédsko,…. ktorý sa čoskoro stane realitou. Pre banky to potom bude znamenať oveľa vyššie zisky, keď za  každé preukázanie platby kartou budú mať poplatky. Štáty sa budú tešiť, lebo ak bude existovať len elektronický tok peňazí, tak budú mať skvelé možnosti dokonalej kontroly každého človeka. Napríklad v Grécku je zakázané poukazovať v hotovosti vyššie sumy ako 1 500 eur. V Taliansku je to možné len do 1 000 eur. Španielsko zaviedlo v minulom roku také obmedzenie pri sume 2 500 eur. Ale je tu aj Švédsko, ktoré plánuje ako prvý štát v Európe celkom zrušiť peniaze v hotovosti. A rýchlo budú nasledovať ďalšie.

V podstate ale všetci ľudia, ktorí používajú takmer výlučne na poukazovanie peňazí kreditnú kartu, alebo to robia cez internet smartfónom, sú spoluvinníkmi toho, že vznikol z toho globálny trend – preto konajme takto čo najmenej, prípadne vôbec.

A tento trend má svoj systém. Vo svete je už viacero štátov, ktoré stanovili maximálnu sumu, ktorú si je možné vziať v hotovosti z banky. Vo Švédsku sú dokonca už banky, ktoré nielenže vôbec nevyplácajú peniaze v hotovosti, ale ani peniaze v hotovosti nemajú a odvíjajú všetky peňažné transakcie  elektronicky. V Nemecku sa v rámci maloobchodnej sféry odvíja približne polovica obchodov platením peniazmi v hotovosti, ale tendencia smeruje aj tu jednoznačne  k plateniu digitálnou formou alebo kreditnou kartou.

Tento trend je podporovaný bankármi, ekonómami, politikmi a multikoncernami. Preto je pochopiteľné, že k aktu zrušenia peňazí v hotovosti už čoskoro príde, a to v globálnych dimenziách. Argumenty a zámienky tých, ktorí to chcú presadiť, sa množia a sú čoraz naliehavejšie pretláčané a pokiaľ sa masove nebudú ľudia voči tomu brániť, tak sa to čoskoro presadí.

Argumenty znejú predovšetkým nasledovne:

Peniaze sú plné nebezpečných patogénnych baktérii, ktoré roznášajú nákazlivé choroby,  z existencie peňazí v hotovosti enormne profitujú organizované zločinecké bandy, ktoré robia obchody na čierno vo veľkom, vykrádajú banky, prepadávajú peňažné transporty, štáty strácajú obrovské obnosy veľmi rozšírenou prácou na čierno, ktorá je odmeňovaná peniazmi v hotovosti, peniaze v hotovosti sa tiež vo veľkom zneužívajú na daňové úniky, štáty a banky majú obrovské výdavky na výrobu bankoviek a kovových mincí a na ich skladovanie v drahých trezoroch, atď,….

Pre občanov, naproti tomu, bude znamenať kompletné zrušenie peňazí v hotovosti úplne novú situáciu, s obrovskými negatívami, ktoré tu všetky v celom rozsahu nemôžem analyzovať. Zaráža ma však, ako málo si to vo všeobecnosti ľudia uvedomujú, napr. aj na Slovensku, v Poľsku, Česku, Slovinsku, alebo aj v baltických štátoch.

Ľudia sa čoraz ľahkomyseľnejšie a odovzdanejšie – doslova ako ovce – vzdávajú svojej slobody a odovzdávajú sa čoraz pasívnejšie do úplnej kontroly štátom, bankám a koncernom.

Je veľmi úbohým svedectvom osobnosti človeka, ak upriamuje svoju pozornosť predovšetkým na bulvár a na články, ktoré sľubujú senzáciu a ktoré sú povrchné a len omieľajú otrepané témy, ktoré sú momentálnym trendom a niet v nich ani len nepatrný fragment múdrosti a intelektu.

V Nemecku bola iniciovaná už dávnejšie veľka podpisova akcia medzi obyvateľmi, aby vyjadrili svoj nesúhlas so zamýšľaným zrušením peňazí ako obeživa v hotovosti. Podpísalo ju už takmer  dva milióny občanov.

Zrušenie peňazí bude znamenať to, že všetci budeme vydaní takpovediac na milosť a nemilosť výlučne elektronického finančného systému so všetkými rizikami, ktoré pre nás ukrýva.

Keď sa v nejakej situácii – napr. na dovolenke v cudzine – v ňom prejavia technické poruchy, tak nebudeme mať nijakú možnosť zaplatiť. Podobne to bude, ak stratíme kreditnú kartu, prípadne ak nám bude ukradnutá. Tiež si  už nikdy  nebudeme môcť vybrať peniaze v banke a ponechať si ich doma. Štát bude vedieť o každom jedinom cente, ktorý nám patrí a bude mať nad ním nielen kontrolu, ale ho bude takpovedic sám držať v ruke a nám z našich peňazí len niečo vydeľovať.

A ak sa rozhodne si z nich časť natrvalo ponechať, tak vydá na to rýchlo nejaký zákon, a my sa budeme len bezmocne prizerať, ako nám ich oficiálne ukradne.

To už bude stav totálnej kontroly každého z nás štátom a jeho inštitúciami a totálnej štátnej svojvôle voči nám. Staneme sa tak poddanými moderného stredovekého štátu. Banky a štáty po odstránení peňazí budú konečne môcť zaviesť po prvý raz v histórii aj takzvané negatívne úroky, ktoré im budeme úplne bezmocne platiť. Toto nevyhnutne chcú a potrebujú, lebo napríklad Mario Draghi, šéf ECB a jeho bankoví kumpáni už svoj „pušný prach“ celkom vystrielali a ich metódy vyžadujú čo najskôr novú muníciu, ktorú budú naplno potom v novom finančnom systéme môcť kradnúť svojím poddaným – nám.

Za kampaňou za zrušenie peňazí v hotovosti stoja o.i. mocné americké koncerny Google, Apple, Microsoft, americké kreditkarten koncerny ako MasterCard či American  Express. Majú mocnú lobby nielen v americkom kongrese, ale aj v Bruseli.

Len tak mimochodom – najväčšia nemecká firma na výrobu bankomatov oznámila, že začne prepúšťať veľké množstvo zamestnancov. Čo si myslíte, prečo asi tak?