Konečne začínajú priznávať nedokonalosť korona-vakcín aj niektorí systémoví virológovia!

17.06.2021 23:06

Samozrejme robia to takpovediac veľmi diplomaticky „zašifrovane“. STIKO (Stála očkovacia komisia) priznáva, že organizmus „niektorých“ (mnohých? počty sa pre istotu neudávajú) ľudí napriek kompletnému (dvojnásobnému) očkovaniu nie je schopný zareagovať adekvátnou imunitnou odpoveďou vočii korone.

Publikoval som  celú radu kritických článkov o korone, o imunitnom systéme a o vakcínach proti Covidu. Napr. ešte koncom roku 2020:

Pozitívny efekt očkovania proti Covidu je mizerný

Prečo sa nedám očkovať

Aj tam som sa zmienil o tom,  že narýchlo zhotovené a nedokonale preskúmané vakcíny môžu veľmi negatívne ovplyvniť imunitný systém, prípadne ho aj vyradiť čiastočne alebo úplne z „prevádzky“.

Imunitný systém je nesmierne špecifický a je preto aj relatívne ľahko ovplyvniteľný, či už pozitívne alebo negatívne. Zmienil som sa v mojich článkoch aj o tom, že optimálne pracujúci imunitný systém chráni veľmi účinne pred infekciami a teda i pred koronou.

Šéf STIKO Thomas Mertens povedal teraz pre Funke Mediengruppe, že medzičasom preukázali viaceré štúdie, že vakcíny proti Covidu neúčinkujú u niektorých ľudí tak dobre, ako u iných, prípadne, že neúčinkujú vôbec.

Ako dôvod však uviedol len to, že je to preto, lebo vraj imunitný systém u týchto ľudí je „zabrzdený“ liekmi, ktoré dlhodobo berú. Ďalšie dôvody blokády imunitného systému neuviedol – buď o nich nevie alebo o nich nechce hovoriť.

V každom prípade je viacero „skupín“ ľudí, kde vakcíny proti Covidu neúčinkujú, lebo chýba imunitná odpoveď. Sú to napríklad ľudia s rakovinou alebo ľudia, ktorým bol transplantovaný nejaký orgán.

Mertens ale musel dokonca priznať aj to, že nejde len o zriedkavé prípady, ale o mnoho ľudí, kde chýba imunitná odpoveď po očkovaní. Koľko ich je, ostáva tajomstvom a možno vychádzať z toho, že ich je podstane viac, ako sa vie.

V mojich článkoch o korone som viackrát písal, že mnohé vakcíny majú nízku účinnosť a aj negatívne účinky, čo bolo neraz zamlčiavané, veď išlo o miliardové obchody farmácie. Očkovalo sa s nimi a systémové médiá neodhalovali, že v podstate za veľa nestoja.

A tak aj v ich prípade mohli systémoví virológovia zavádzať a tvrdiť, že ich nízka účinnosť je spôsobená napríklad tým, že niekto berie lieky.

Ako príklad takejto nevydarenej vakcíny uvediem CureVac vakcínu, ktorá má účinnosť len 47 percent.

Bola vyvinutá na Univerzite Tübingen.