Konečne tvrdý a nekompromisný útok z Bavorska proti Merkel. Padne kancelárka?

02.06.2018 23:18

Ministerský predseda Bavorska Markus Söder je prvým politikom (okrem politikov AfD), ktorý označil verejne hlavného vinníka obrovského škandálu, ktorý bol nedávno odhalený v inštitúcii BAMF (Spolkový úrad pre migráciu a utečencov), keď bol tísíckam migrantom za peniaze udelený azyl, hoci na neho nemali právo.

Söder povedal, že týmto vinníkom je celá spolková vláda, ktorá bola pri moci v  rokoch 2013 až 2018. Tým šéf bavorskej vlády upriamil pozornosť verejnosti v tejto záležitosti na kancelárku Merkel, ktorú tak urobil priamo zodpovednou za to, čo sa v BAMFe udialo.

Dosiaľ CDU robila všetko preto, aby sa vinníci hľadali všade inde, len nie v osobe kancelárky.

Zlyhanie v BAMFe je zlyhanie kancelárky, ktorá o všetkom vedela a keďže sa obávala, že všetko vyjde najavo, tak bol vydaný príkaz všetky akty, ktoré to dokazovali, zatajiť a držať ich pod „zámkou“.

Niečo také ale nie je nič iné, ako zrada národných záujmov!

Na toto všetko poukazovala už dávnejšie AfD a chcela v Bundestagu presadiť oficiálne zavedenie vyšetrovania tohto prípadu, ktorý má celonárodnú dôležitosť.

Predovšetkým strana Zelených bola ale proti tomu. Z toho vyplýva, že jej politici museli dobre vedieť, aký škandál BAMFu sa zatajoval pre verejnosťou a pred AfD.

Som presvedčený, že teraz k jeho vyšetrovaniu už čoskoro predsa len príde a ak sa dokáže, že Merkel zavádzala v tejto veci národ, tak potom by jej chvíle na kancelárskom kresle mali byť spočítané.

Mimochodom, AfD prepuknutím tohto škandálu čoraz viac silnie a je v priazni voličov už len jedno percento za SPD.

A ak teraz aj Markus Söder zdôrazňuje, že sa o škandále s predávaním azylov v BAMFe dozvedel až z médií, tak je absolútne jasné, že tak chce chrániť svoju osobu, aby ho nikto ani len náhodou neupodozrieval z toho, že aj on patrí k politikom, ktorí o všetkom vedeli, ale mlčali.

Toto všetko je voda na mlyn pre AfD, ktorá už dávno poukazovala na chyby a klamstvá Merkel v oblasti azylovej politiky.