Konečne povedal pravdu známy politik FDP Kubicki: Nemecké médiá šíria strach, paniku a klamú

05.12.2020 23:59

Vicešéf FDP a viceprezident Bundestagu Wolfgang Kubicki v rámci diskusie o akútnych problémoch nemeckej spoločnosti ako aj na tému sloboda prejavu, ktorú tento týždeň usporiadala Mannheimer Abendakademie kritizoval otvorene a neobyčajne ostro verejno-právnu nemeckú televíziu ARD, ZDF a DLF.

Verejno-právné médiá v Nemecku majú zo zákona povinnosť byť pre spoločnosť dôležitým faktorom podporovania vytvárania slobodnej objektívne mienky.

Kubicki atakoval médiá, že túto svoju povinnosť nielenže neplnia, ale ju doslova torpédujú, a to v tom zmysle, že robia všetko pre to, aby manipulovali verejnú mienku len do jedneho smeru a pritom šíria strach a paniku.

Zdôraznil, že to robia podľa potreby vo všetkom, čo im „prikáže“ vláda – v utečenećkej politike, klíma politike, korona politike, a podobne a že pritom doslova hysterizujú.

Viceprezident Bundestagu týmto nepriamo obvinil Merkel a jej vládu, že média skorumpovali a urobili si z nich poplatného devótneho sluhu svojich cieľov a záujmov.

Médiá tak v povereni vlády prestali byť neutrálnymi sprostredkovávateľmi informácií a stali sa tým, kto o podávaných informáciách súčasne vytvorí vlastnú mienku, ktorú potom ako jedinú správnu sugestívne moralisticky a manipulatívne vnucuje občanom.  

Podobne kriticky ako Wolfgang Kubicki sa v diskusii vyjadrila známa nemecká autorka a šéfredaktorka časopisu Philosophie-Magazin, Svenja Flaßpöhler.

Povedala, že v nemeckých redakciách vládne atmosféra strachu a všetci tam majú veľké obavy pred tým, aby náhodou nejakým spôsobom „nevystúpili z radu.“

Dodala, že napríklad počas korona krízy všetky systémové médiá písali a hovorili to isté – to, čo prikazovala vláda a jej virológovia a každého, kto mal inú mienku označili za konšpiratívneho teoretika. A najmä  tých  – aj odborníkov – ktorí kritizovali vakcíny proti korone.

Predovšetkým otvorený útok viceprezidenta Bundestagu proti systémovým médiám a proti nemeckej vláde je jasným vyjadrením toho, že Nemecko sa rúti do diktatúry.

Z Berlína neprišiel dosiaľ žiadny protiútok a žiadne obvinenie osoby Kubickeho, že sa už zaradil k AfD a k pravicovým extrémistom.

A aj systémové médiá zatiaľ mlčia.