Konečne odvaha! Odkiaľ? Pravdaže zo Saska – minister vnútra chce väzniť odmietnutých azylantov

26.09.2018 20:18

Saský minister vnútra Roland Wöller CDU chce presadiť v Nemecku zákon, ktorý by umožnil zatvárať do väzenia utečencov, ktorým nebol udelený azyl a ktorí nemajú žiadne doklady identifikácie (vo veľkej väčšine prípadov ich zatajujú) a preto ich nie je možné vyhostiť.

Aj naďalej ostávajú v EÚ, vo väčšine prípadov v Nemecku a z veľkej časti sa venujú rôznym kriminálnym aktivitám.

Viacerí CDU politici Wöllera v tomto podporujú. Niečo také by ešte pred rokom, či dvoma bolo vyvolalo veľkú nevôľu kancelárky. Moc kancelárky ale upadá a po utorku, keď v koalícii CDU-CSU utrpela nečakanú porážku a za šéfa parlamentnej frakcie CDU-CSU bol zvolený proti jej vôli Ralph Brinkhaus, mlčí a neoponuje.

Armin Schuster, CDU poslanec v Bundestagu povedal, že takýto zákon by priviedol k rozumu aj tých azylantov, ktorí tvrdošijne odmietajú priznať svoju identitu. A tých je mnoho.

Hovorkyňa parlamentnej  frakcie Ľavice, Ulla Jelpke odmieta takýto zákon  ako nehumánny. Čo tu ale možno očakávať od takej Ľavice, ktorá sa chová „nehumánne“ voči svojej najskvelejšej osobnosti Sahre Wagenknecht, lebo odmieta utečeneckú politiku Merkel, ktorú Ľavica podporuje bezvýhradne.