Konal sa už v kozme sexuálny akt?

21.05.2018 14:57

Mnohí ľudia by sa radi dozvedeli, či sa v kozme už konal aj sexuálny akt medzi astronautami - ženou a mužom. Jediný sex v kozme, o ktorom s istotou vieme, že sa konal, lebo je aj vedecky zadokumentovaný, sa odhral medzi dvoma pármi: boli to Cosmo a Miki a tiež Genki a Yume. Sexovali na palube americkej kozmickej lode Columbia v roku 1994. Boli to malé japonské rybičky druhu Oryzias latipes a potrebovali na to v stave bez váhy až 20 pokusov v priebehu polhodiny, kým sa im podarilo dosiahnuť to, k čomu slúžil experiment. Výsledkom úspechu ich sexuálneho aktu bol zrod 38 potomkov.

Po tomto významnom, doslova revolučnom sexuálnom experimente so zvieratkami, sa priam natíska mimoriadne zvedavá otázka: Mali sex už aj astronauti?

O sexe ženy a muža v kozme existuje veľa špekulácií a domnienok, ale verejnosť nepozná  žiadne konkrétne fakty.

Ani americkí a ani ruskí vedci, ktorí sú kompetentní pre takú dôležitú vec - ako to bude so sexom v kozme (čo má veľký význam pri budúcich dlhodobých kozmických letoch do vzdialených lokalít vesmíru), nechcú k tomu nič konkrétne prezradiť.

Isté je len jedno, že sex je možný až po viacerých dňoch letu kozmom, lebo na začiatku, pokiaľ organizmus si ešte nezvykol na stav nulovej gravitácie, sa krv tlačí do hornej časti tela a tým je u muža nemožná erekcia. Pomoc v tomto smere by mohol poskytnúť jeden ruský vynález, tzv. podtlakové nohavice, ktoré pumpujú krv späť do dolnej časti tela.

Je tu však aj ďalší a síce fyzikálny problém, veľmi sťažujúci kozmický sex: Každý pohyb tela počas sexu spôsobuje, že telá dvoch kopulujúcich idú nezadržateľne od seba. Aj na to však existuje už riešenie: Muž a žena pred začatím sexu spoločne vkĺznu do elastickej nafukovacej "rúry", zo špeciálneho jemného, ale pevného materiálu.  V nej sa kopulujúce telá ani pri prudkých pohyboch a nárazoch nemôžu od seba oddialiť.

Niekoľko amerických autorov sa s tematikou sexu v kozme zaoberalo odborne. Medzi nimi aj Laura Woodmansee vo svojej knihe Sex in Space. Laura pri istej príležitosti oznámila, že vie zo spoľahlivého NASA zdroja, že sex medzi mužom a ženou sa už niekoľkokrát v kozme ako experiment uskutočnil.