Kolín: Mal to byť islamistický atentát? Alebo to patrí k ramadánu, ako tvrdí polícia?

05.06.2019 23:46

 

V utorok doobeda sa odohrala na hlavnej stanici v Kolíne, v tesnej blízkosti svetoznámeho kolínskeho Dómu, veľmi dramatická situácia, ktorá vystrašila veľké množstvo ľudí, ktorí tam boli v tom čase.

Na veľkom priestranstve medzi stanicou a Dómom sa okolo 11. hodiny objavilo desať mladých mužov v dlhý bielych rúchach, ktorí bežali k hlavnému staničnému vchodu a divoko vykrikovali: „Alahu Akbar“.

To je typický bojový pokrik islamistov tesne predtým, ako začnú svoj teroristický akt. Stovky ľudí, ktorí čakali na vlak alebo práve vychádzali zo stanice, sa v strachu domnievali, že sa práve stali súčasťou dramatického islamistického teroru, ktorý už už prepukne.

Viacerí z nich hneď telefonovali z mobilov na políciu. Tá veľmi rýchlo prišla vo veľkom počte  a niekoľko sto policajtov obkolesilo stanicu a nedovolilo ďalším ľuďom prichádzajúcim k stanici, aby sa k nej priblížili. Každú chvíľu sa očakávali detonácie a výstrely. 

Napokon sa policajtom podarilo zatknúť všetkých desať domnelých teroristov. Boli odvedzení na výsluch.

Po niekoľkých hodinách bolo vydané veľmi stručné policajné oznámenie, ktoré vyvoláva veľké pochybnosti o tom, či naozaj odpovedá realite, alebo či ide len o upokojenie obyvateľstva.

Kolín je miliónové mesto a veľmi dôležitým železničným uzlom. Ak by polícia vyhlásila, že na tamojšej stanici len v poslednej chvíli zabránila krvavému teroristickému atentátu, tak by prišlo k obrovskému zneisteniu státisícok cestujúcich, ktorí každodenne stanicou prechádzajú.

Vyhlásenie kolínskej polície znelo:

„Zatknutí muži vypovedali, že ich akcia bola len oslavou tzv. sviatku cukru, ktorá sa robí ku koncu ramadánu. Len u jedného z nich bol najdený nôž. Žiadne zbrane u seba nemali.“

Toto „upokojujúce“ oznámenie je výsmechom každého, kto len trochu pozná islam a islamistický teror.  

Jeho nezmyselnosť vyvrátim len jedným argumentom (existujú viaceré argumenty). Táto oslava sa robí zábavným spôsobom vo veľkej spoločnosti moslimov  a na celkom iných miestach, ako je stanica, kde sú stovky „nevercov“!

Zásadne sa oslavuje v širokom rodinnom kruhu spriatelených rodín a priateľov. A už v žiadnom prípade sa pritom nebehá a nevyrevuje divoko:

„Alahu Akbar.“

Rozprávkam ale veria len malé deti a hlúpi a naivní dospelí.