Kolín je najzadĺženejšie nemecké mesto, ale platí rodine utečenca 6700 euro mesačné najomné!

06.04.2018 22:27

Mesto Kolín n. Rýnom má dlh  5, 5 miliard euro, ale platí utečeneckej rodine Quaidi, ktorá býva v starom dome, ktorý ani nebol nikdy zmodernizovaný, za jednoizbový byt ročné nájomné 80 400 euro. Ak by bol tento byt prenajatý normálnym občanom, tak by podľa kolínskeho Mietspiegelu (každé nemecké mesto má vypracované tabuľky, kde je stanovené aké vysoké môže byť nájomné pre rôzne kategórie a veľkosti bytov)  bolo nájomné 350 euro mesačne.

Niečo také v predmerkelovskej ére by bolo kriminálne a trestné. Dnes je to v prípade utečencov ale dovolené. A že tento prípad nie je v Kolíne a ďalších nemeckých mestách výnimočným prípadom, ale takpovediac niečím celkom bežným, dokazuje to, že v tom istom dome, prenajal jeho majiteľ ďalšie byty podobným utečeneckým rodinám. V dome je doslova napchatých 157 ľudí a za rok zarobí tento gauner týmto spôsobom až 1,5 milión euro.

Nájomné v takýchto prípadoch závisí totiž od počtu osôb v byte a nie od jeho veľkosti.

Mimochodom, je vôbec správne označovať tohto majiteľa za gaunera?

On len dôkladne využíva možnosť uzavretia takto formulovanej zmluvy, ktorú má s mestom Kolín a tá má platnosť až do roku 2020. Majiteľ sa preto veľmi teší z každej utečeneckej ženy, ktorá v jeho dome otehotnie, lebo to mu ešte badateľne navýši jeho zisk. A je veľmi vďačný utečencom – veď z neho urobili milionára.

Otázkou je prečo mestá uzatvárali takéto nepochopiteľné zmluvy? Jednoducho preto, že keď sa do Nemecka hrnuli obrovské masy utečencov, tak podľahli panike, že čo budú s nimi robiť a narýchlo zháňali možnosti ubytovania, kde sa len dalo a za každú cenu.

A tak utečenci mohli „vyprodukovať“ veľa milionárov z majiteľov domov a ubytovní, ako v uvedenom prípade.

Kolínsky Express len včera odhalil, že napríklad aj kolínska CDU politička Andrea Horitzky zarába podobným spôsobom obrovské peniaze, keď vo svojom hoteli ubytovala desiatky utečencov, za ktorých  dostáva od mesta horibilné sumy. Je preto takmer isté, že politikov v Nemecku, ktorí zarábajú veľké sumy na utečencoch je veľa.

Takto vznikla v Nemecku rozsiahla utečenecká industria, ktorá má svoju veľmi vplyvnú lobby a tá robí všetko preto, aby sa takéto pomery udržali.

To všetko má na svedomí ale len a len kancelárka, ktorá nič nepredvídala a o nič sa preventívne nepostarala, len zneužívala a využívala národ pre svoje ciele a slnila sa v prvom roku utečeneckej krízy v role nemeckej matky Terezy.

Naplno ju odhalila a obvinila až AfD.

Merkel sa nestará vôbec o nemeckých bezdomovcov, je ich 350 000  a medzi nimi je okolo 30 000 detí – to by jej predsa neprinieslo žiadnu slávu a obdiv. Za posledných 5 rokov sa ich počet zdvojnásobil.

Miliardy euro na bývanie pre utečencov sú, ale pre nemeckých bezdomovcov nie je ani jediné euro.