Kolektívny Západ vraždí v Gaze (a nielen tam) to medzinárodné právo, ktoré sám hlása!

05.02.2024 18:26

Ako môžeme stále hovoriť o ľudských právach alebo vojnových zákonoch, keď Izrael každý deň bez rozdielu hromadne zabíja civilistov?

 

Ako to, že kolektívny Západ stále hovorí o ruských vojnových zločinoch na Ukrajine, keď Izrael zabil podstatne viac civilistov len za dva mesiace ako Rusko za dva roky vojny?

 

Má medzinárodné právo ešte nejakú hodnotu vo svete, v ktorom sú najslabší a najviac prenasledovaní ľudia masakrovaní s vedomím a súhlasom celého tak úžasne vraj „civilizovaného“ Západu?

 

Zneužívanie medzinárodného práva a ľudských práv Západom zrejme nikdy nebolo také zjavné ako dnes.

Po niekoľkých týždňoch najsilnejších leteckých útokov Izraela, s tisíckami mŕtvych civilistov, sú zábery z Gazy už takmer neznesiteľné.

Nič podobné nerobí ruska armáda na Ukrajine – hoci západné médiá sa snažili všeličo v tomto smere „skonštruovať“.

 

Preto žiadna relativizácia vojnových zločinov Izraela neprichádza do úvahy, keď ide o zbombardovaných  úbohých zúfalcov v Gaze, ktorí holými rukami vykopávajú a vyhrabávajú svoje deti a svojich blízkych spod trosiek svojich zničených príbytkov.

To, čo nariadila izraelská vláda voči Gaze, to nie je nič iné, ako genocídne teroristické útoky.

 

Ľudstvo je vlastne nedeliteľné – všetci ľudia sú si rovní a všetci musia mať rovnaké ľudské práva. To neprestajne hlásajú predstavitelia kolektívneho Západu ako Biden, von der Leyen, Scholz a ďalší. Neplatí to pre nich ale v prípade Palestínčanov v Gaze.

 

Solidarita s Izraelom, ktorá ide vysoko nad rámec, dovoľuje nekriticky a pokrytecky vyhladzovaciu vojnu v Gaze.

Ak by Ukrajina premenila Moskvu na trosky v reakcii na ruský útok a vyzvala ruské obyvateľstvo, aby sa presťahovalo za Ural, aby žilo tam, inak, že mu hrozí záhuba, tak  západná globálna solidarita s Kyjevom by bola menšia, ako je v prípade Izraela.

 

Ak Západ postaví na prvé miesto solidaritu s Izraelom namiesto solidarity s ľuďmi na celom svete, tak kompletne stratí  celý„globálny juh“. Ak sú odkazy Sergeja Lavrova na medzinárodné právo podstatne viac rešpektované ako tie, ktoré ohlasuje Annalena Baerbock, tak nemecká diplomacia má veľký problém. A nebude to obmedzené len na Gazu.

 

Dotkne sa to aj Ukrajiny a každej ďalšej oblasti diplomacie, v ktorej západné krajiny presadzujú svoje univerzálne „morálne“ hodnoty.