Klamstvá a anexia území sú osvedčenou tradíciou politiky USA – tak sa stali hegemónom sveta

03.07.2018 15:22

Obrovské lži patria od začiatku vzniku štátu USA k americkej diplomatickej tradícii. K najdôležitejším pre veľkosť a úspech USA patria klamstvá, ktoré pomohli extrémne rozšíriť územie Spojených Štátov v polovici 19. storočia. Podstatne uľahčili začlenenie Texasu do USA a pripravili vtedajšie Mexiko takmer o polovicu jeho územia, ktoré zabrali Američania do svojho štátu.

Udialo sa to nasledovne:

V roku 1835 chceli USA odkúpiť od Mexika (takmer zadarmo, podobne ako odkúpili od ruského cára v 18. storočí Aljašku) územia dnešného Texasu a Kalifornie. Mexičania sa v tom čase ale ešte nedali ozbíjať o svoju zem.

A preto v roku 1836 malá menšina Američanov žijúca v Texase vyvolala na príkaz Washingtonu nezávislú republiku Texas. Jej existenciu samozrejme hneď uznali a garantovali USA a Mexičania sa neodvážili proti tomu zasiahnuť vojensky, na čo mali plné právo. Následne v roku 1845 USA Texas jednoducho anektovali a spravili z neho súčasťsvojho štátneho územia. Krátko potom vyhlásili v úplnom rozpore s medzinárodným právom svoj nárok aj na ďalšie oblasti Mexika, a to na všetky až po rieku Rio Grande.

Ďalší nezákonný akt USA nasledoval hneď a síce vojenská invázia na ďalšie mexické územia. To spôsobilo v roku 1846 Americko-Mexickú vojnu. Americká presila a vysoká vojenská prevaha viedla po dvoch rokoch vojny, v roku 1848, k porážke Mexika a k totálnemu a hanebnému pokoreniu hrdého mexického národa, ktorého prezident musel podpísať ponižujúci mier a takzvanú Dohodu Guadalupe-Hidalgo, ktorá znamenala stratu mexického severu, na území ktorého, už ako amerického vlastníctva, vznikli Kalifornia, New Mexico, Arizona, Nevada, Utah a Colorado.

Taká je smutná pravda o vzniku hegemóna a uzurpátora Spojených Štátov. Ich severné územia boli ukradnuté indiánskym kmeňom a ich južné územia Mexiku.

Krym, ktorý si Rusi len vzali naspäť, po tom, ako ho Nikita Chruščov v rámci Sovietskeho Zväzu „daroval“ Ukrajine, nie je rozlohou ani len stotinou tých území, ktoré Američania doslova nakradli a zbraňami dobyli. Za to ich dodnes žiadny medzinárodný súd nesúdil a v podstate je to už len dávno zabudnutá vec, ktorú sa im nikto na Západe neodváži pripomenúť.

Niekoľko ďalších „menších“ ulúpení cudzích území Američanmi vynechám a prejdem k roku 1917, keď Woodrow Wilson s veľkými klamstvami zmanipuloval verejnú mienku Američanov, a tak ich premenil na nenávistníkov všetkého nemeckého, až napokon dostal súhlas na vojnu, ktorú bezpodmienečne chcel.

Franklin Roosevelt dráždil a vojensky provokoval Japoncov tak dlho až napadli Pearl Harbor, aby potom občania USA sami nadšene a emocionálne sa dožadovali okamžitej odvety a vstupu USA do 2. svetovej vojny. Politické klamstvá sú často pripravené vopred pomocou rôznych teroristických akcií (podobne dal „skonštruovať“ napr. aj Hitler dôvod prepadnutia Poľska nemeckým Wehrmachtom).

Washington a Seul chceli dostať v roku 1950 do svojej moci aj Severnú Kóreu, a tak začali svojvoľne porušovať hranicu, ktorá delila Kóreu na sever a juh, a vyvolávali tam prestrelky, až napokon dosiahli svoj cieľ a Severná Kórea zareagovala vojensky. Prezident Truman mal vojnu, ktorú potrebovala a chcel.

Na tomto mieste ukončím túto neslávnu časť histórie USA, hoci by som mohol ešte dlho ďalej pokračovať s podobnými akciami USA, napríklad vo Vietnamskej vojne.

A preto USA a celý Západ nemajú absolútne nijaké morálne právo obviňovať Rusko z anexie Krymu. Veď ich história je poznačená neprestajným porušovaním medzinárodného práva. Tu je podobným zločincom ako USA aj Veľká Británia.