Keď to dokáže Johnson, tak prečo nie aj Brusel? Zastavenie masovej migrácie

20.01.2020 23:30

Londýnsky Telegraph veľmi chváli sebavedomého a priebojného premiéra Borisa Johnsona za jeho rozhodnosť. Už viackrát totiž  ukázal, že Veľká Británia konečne môže opäť robiť politiku, bez ohľadu na bruselských byrokratov, ktorá je plne v zájme vlastných občanov.

Ešte v tomto roku chce Johnson vydať nový zákon, v ktorom budú pravidlá na prísne obmedzenie migrácie a na zastavenie masovej migrácie. Predovšetkým migrácia nekvalifikovaných a nízkokvalifikovaných migrantov má byť do konca roka celkom zastavená.

Pokiaľ bola Veľká Británia viazaná na Brusel, ktorý preferoval a aj naďalej preferuje migráciu do EÚ, tak to nebolo možné.

Johnsonove vyhlásenie ohľadne obmedzenia migrácie veľmi hnevá nielen nemecký mainstream a Brusel, ale aj anglické firmy, ktoré sa spoliehali na to, že minimálne do roku 2023 sa na pravidlách pre migráciu, tak ako to mali dohodnuté ešte s expremiérkou May, nebude nič meniť, a tak budú mať veľmi lacné pracovné sily z radov nových migrantov.

To teraz padlo, lebo Johnsonovi sú migranti - odkedy ich Brusel nechal do EÚ masovo prúdiť bez kontroly - doslova tŕňom v oku. Teraz, keď sa stal vrchným pánom vo vlastnom dome, tak si ho z oka sám vytiahne.