Keď sa justícia bojí politikov: Nezákonné financovanie strán štátom

18.10.2020 22:22

Najvyšší nemecký súd v Karlsruhe, ktorý má byť absolútne nezávislý od politiky, čo aj neustále zdôrazňuje, však len zavádza občanov. Tento súd zamietol žalobu vo veci utajovaného nezákonného financovania politických strán.

V priebehu dvoch rokov tak urobil dokonca dvakrát. Jeho zamietnutia sú dôkazom jeho závislosti, lebo v oboch prípadoch to bolo preukázaním jeho „ohnutia sa“ pred mocou politiky.

V obidvoch rozhodnutiach Najvyšší súd úplne nezákonne, bez verejného súdneho pojednávania, zamietol oprávnené žaloby, a tak masívne zranil elementárny princíp justičného práva.

Niečo také si nesmie a nemôže dovoliť ani Najvyšší súd a toto preto nesmie byť v žiadnom prípade jeho finálny výrok.

Hanebné zlyhanie ústavných sudcov v Karlruhe (alebo ich korupcia?),  musí byť publikované a musí potom prísť k verejnej diskusii občanov i expertov. 

Ak politika sama rozhoduje o tom čo smie a pritom dobre vie, že koná nezákonne a Najvyšší súd sa len bezmocne tomu prizerá, tak je o to viac dôležité, aby sa celú pravdu dôzvedela verejnosť. 

Politické strany si takto vytvorili vlastný štát v štáte, v ktorom niet rozdielu medzi stranami, ktoré tu, v tomto prípade ťahajú spoločne za jeden povraz, a tak si vytvárajú pohodlne nové a nové finančné zdroje na úkor nič netušiacich daňových poplatníkov.