Keď peniaze na život v luxuse sú viac ako život dcéry. Nepravá bohyňa Natália

11.12.2016 12:06

Verejnosť v Španielsku otriasa v tieto dni obrovský škandál. Rodičia 11 ročnej, ťažko chorej Nadie vyzbierali milión eur na jej liečbu v USA a premrhali ho na luxusný život. Neuveriteľné na tom je to, že to robili v priebehu niekoľkých rokov a veľmi dlho ich nikto neupodozrieval. Ľudia a rôzne organizácie ich ľutovali a prejavovali veľký súcit s jej ťažkým údelom a posielali im peniaze a písali im v listoch slová útechy a účasti na jej ťažkom osude. Podvodní manželia svoj „projekt“ dokázali rafinovane zmedializovať – pričom naivita španielskych médií bola v tomto prípade oveľa zarážajúcejšia, ako naivita súcitnej verejnosti.

Tak trochu mi to pripomína prípad slovenskej samozvanej bohyne Natálie Makedónovej de Lemeny, aj keď jej podvody a klamstvá, ktoré slúžili na získavanie peňazí od naivných dôverčivých, väčšinou v hlave jednoduchých ľudí, ktorí nesmierne naivne uverili na jej „vyvolenosť“ bohom, sa odohrávali v inej rovine, ako je tento otrasný prípad v Španielsku.

Spoznal som Natáliu asi šesť rokov pred jej smrťou, keď zahynula v roku 1998 pri autonehode, pri Banskej Bystrici, keď bola na jednom zo svojich prorocko-kazateľských výjazdov po slovenskej zemi. Jej smrteľná nehoda sa udiala na „veľké nešťastie“ slovenského národa v septembri, pričom všade vyhlasovala, že v novembri porodí nového Mesiáša. Cez ňu mal prísť na svet druhý Kristus a zachrániť skazený svet a mala ho porodiť ako Imanuela.

Nebolo málo Slovákov, ktorí jej slepo a oddane uverili a stali sa jej veriacimi. Vedela výborne ľudí manipulovať a využívať. Do svojej „hry“ s ľuďmi, presvedčivo pre mnohých, dokázala integrovať aj svoje „nadprirodzené“, bohom jej dané liečiteľské a prorocké schopnosti. Na nich zarábala nie malé peniaze. Natália bola nesporne inteligentná, ale ľstivá a prefíkaná žena, ktorá okrem iného dobre poznala aj budhizmus a astrológiu. Vytvorila pre ľudí svoje vlastné náboženstvo – zmes kresťanstva, budhizmu, židovstva a hinduizmu – a urobila zo seba jeho hlavnú bohyňu.

Použiť na svoje nekalé ciele chcela aj mňa, a to „významným“ spôsobom. Ako mimoriadne kreatívneho a intelektuálneho autora – tak sa po niekoľkých stretnutiach o mne vyjadrila - ma požiadala asi dva roky potom, ako sme sa zoznámili, aby som napísal knihu o jej vyvolenosti a o jej božskom poslaní pre svet a ponúkala mi aj miesto šéfredaktora v jej vydavateľstve. Chcela, aby som v knihe o nej použil aj argumenty a dôkazy v jej prospech z tých vedeckých oblastí, ktoré neovládala, ale vedela, že ja z nich mám obsiahle poznatky. Až dovtedy bola ku mne veľmi priateľská a dávala najavo istý obdiv mojej osoby, aj keď vlastnú samoľúbosť nikdy nezakrývala.

Všetko sa zmenilo, keď som odmietol a povedal jej, že je chorá a trpí na ťažkú schizofréniu a že sa musí dať liečiť. Dostala hysterický záchvat, spojený s plačom a vychrlila na mňa nepekné nadávky a preklínania. Odvtedy som bol pre ňu už len nepriateľ. Vyhrážala sa mi, že ovláda aj silnú a účinnú čiernu mágiu, ktorou ma čoskoro pošle na druhý svet.

Mimochodom, aj jej naleteli médiá a dávali jej priestor. Mala dokonca aj napojenie na niektorých politikov i kontakty pochybného religiózneho charakteru až do Rakúska. Varoval som pred ňou Slovákov, i niektorých žurnalistov, aby jej neverili a nedávali jej priestor v médiách.

Ale naspäť k španielskemu škandálu. Rodičia Nadie, postihnutej od malička na ťažkú a veľmi zriedkavú poruchu metabolizmu, ktorá sa časom zhoršovala a ohrozovala jej život, predstierali všade veľkú lásku k nej a tvrdili, že len v USA ju dokážu vyliečiť a zachrániť jej život. Dokázali to robiť takým srdcervúcim spôsobom, že darované peniaze na liečbu dievčaťa sa množili, pričom nikto nevedel, koľko ich už dostali, okrem nich samých. Ich podvodná akcia bežala už niekoľko rokov s úspechom, ale len pred niekoľkými dňami ju polícia odhalila a podvodníkov zatkla. Milión, o ktorom hovorí polícia, je len suma, ktorá bola dosiaľ zistená. Pravdepodobne však je skutočná suma oveľa vyššia. Polícia to prešetruje ďalej.

Život ich trpiacej dcéry ich vôbec nezaujímal. Peniaze vyhadzovali len na svoj luxusný život a ich dieťa bolo na tom zdravotne čoraz horšie.

Pri prehliadke ich superluxusného bytu našla polícia luxusné predmety v hodnote 600 000 eur. Po prvom vypočúvaní pred sudcom ostal muž vo vyšetrovacej väzbe. Ženu sudca predbežne prepustil, aby sa starala o ťažko chorú dcéru.

Končím výzvou (prosbou):

Neverte a nenaleťte nikdy falošným prorokom, iracionálnym autoritám a politickým vodcom-zvodcom. Naša spoločnosť ich produkuje čoraz vo väčšom množstve.