Keď Kurd (CDU) vyučuje Nemcov ako sa majú stať skutočnými Nemcami-Patriotmi. Vec má ale háčik

05.03.2020 23:20

CDU politik, kurdského pôvodu, Salahdin Koban vyzýva Nemcov, aby sa konečne zbavili svojej sebanenávisti ako národ, na ktorú veľká časť z nich trpí. Koban sa k tomu vyjadril v nemeckých médiách:

„Multikulti politika, tak ako ju robíme, jednoducho nefunguje, je totálne nefunkčná a z toho dôvodu nefunguje ani integrácia.

Preto nemôžeme od utečencov a migrantov, ktorí prichádzajú k nám do Nemecka nič požadovať, pokiaľ my sami jasne nedefinujeme, čo sme, kto sme, čo chceme a čo bezpodmienečne očakávame od nich.

Predovšetkým sa musíme identifikovať s ideou patriotizmu a stať sa bez obáv a zbytočných strachov novými a presvedčenými patriotmi. Každý, kto je tu môže byť Nemcom-patriotom, a to nezávisle od toho odkiaľ pochádza a aké je jeho náboženstvo. Potom ale musia platiť pre každého tie isté pravidlá.“

Koban povedal aj to, čo veľká väčšina Nemcov dobre vie, ale čo žiadny CDU politik neprizná. Skritizoval to, že mnoho kriminálnikov z radov migrantov dostane na  súde podstatne nižší trest, ako by ho dostal etnický Nemec.

K tomu sa vyjadril nasledovne:

“Je predsa nepochopiteľné, keď je napríklad migrantom zavraždená tehotná žena a ten dostane neadekvátne nízky trest, a to len preto, lebo nie je kresťanom a pochádza z inej kultúry a je migrant.“

Kurdský CDU politik kritizuje ale aj Nemcov, a to preto, že sami sú zodpovední za to, že mnoho migrantov im nepreukazuje vôbec žiadny rešpekt. Tí totiž nechápu, ako môže taký veľký a významný národ, akým Nemci nesporne sú, nenávidieť a nevážiť si sám seba. Preto si podľa nich nazaslúžia ani najmenší rešpekt.

A tak sa potom, aj keď získajú nemecké občianstvo, aj naďalej nezažívajú ako Nemci a ani sa neidentifikujú s nemeckou kultúrou.

Koban má vo všetkom pravdu, ale pri svojich výpovediach zabudol na jednu dôležitú vec. Je moslim s nemeckým občianstvom  a práve preto  užíva v Nemecku „kultúrno-náboženský rabat“ a môže povedať to, čo by si etnický Nemec sotva dovolil povedať.

Pretože, ak by to isté povedal politik AfD, tak by bol okamžite obvinený z radikálneho nacionalizmu a mohol by hoci tisíckrát zdôrazňovať, že zdravý a sebavedomý patriotizmus nie je nacionalizmus, ale len láska k vlastnému etniku a štátu.