Keby bola Merkel psychologička, nebolo by ani v SR brutálne "korona-väzenie"

23.01.2021 23:32

Nie je žiadnym tajomstvom, že to, čo v šialenom sprísňovaní Lockdownu robí nemecká kancelárka, to kopíruje Matovič. Je to jednoduché a vždy sa predsa môže odvolať na svoj veľký vzor.

Merkel ako osoba sa ale totálne radikalizuje a radikalizuje aj korona krízu.

Kancelárka sa obklopila len takými poradcami, ktorí jej odporúčajú to isté – ešte tvrdšie opatrenia a čo najdlhšie. Experti, ktorí kancelárke a jej úzkemu kruhu poradcov odporujú, tí upadli do nemilosti. A je veľa excelentných nemeckých virológov, ktorí jej odporujú. Spomeniem len troch: Profesor Hockertz, profesor Bhakdi, profesor Stöhr.

O prvých dvoch som už napísal obsiahle články. Tretí – profesor Klaus Stöhr patrí k najskúsenejším virológom  na svete. Jeho odborné odporúčania a rady sú smerodajné pre početné vlády v rôznych krajinách sveta vo všetkých svetadieloch – len nie pre Merkel.
Prečo? Jednoducho len preto, lebo ju kritizuje. Kancelárka ho preto nepozvala ani na nedávne vrcholové korona-kríza stretnutie šéfov spolkových krajinských vlád a expertov-virológov, a to napriek tomu, že tie krajiny, kde vládne SPD, si to želali.

Jeho obsiahlu kritiku korona politky Merkel možno zosumarizovať nasledovne:

Kancelárkina korona politika je ignorantská a arogantná. Ničí ňou tisícky existencií a množstvo ľudí psychotizuje.

Uvediem tu aspoň niečo z jeho kritiky:

a, Zaobchádzanie s deťmi a mladistvými je absolútne nediferencované

b, Kritizuje aj zatváranie detských škôlok a základných škôl. Niečo také patrí len do absolútnej krízy a takú nemáme

c, Ale zásadne platí, že je veľkou chybou nastaviť pre všetkých rovnaké opatrenia

d, Ďalším nezmyslom kancelárkinej stratégie je viazanie Lockdownu na incidenciu 50

e, V zime je takýto cieľ len ilúziou – hodnota 50 je nedosiahnuteľná a žiadny Lockdown tu nepomôže. Predsa sme videli v posledných týždňoch, že v Nemecku sme sa dokázali aj s incidenciou 130 či 160 dobre vyrovnať – nemocnice neboli preťažené

f, Kancelárka zanedbala aj to, aby si pozvala za poradcov aj psychológov, ekonómov, sociológov, komunikačných expertov

g, vydávať len príkazy a tvrdé nariadenia a robiť na občanov len tlak, to neprinesie nič pozitívne

Namiesto toho, aby Merkel konzultovala aj svojich kritikov, tak ich len odmieta a radšej si najnovšie prizvala za konzultantku Violu Priesemann fyzičku. Tá poradila Merkel, aby presadzovala ešte väčší nezmysel ako je ten, na ktorý sa dosiaľ koncetruje (dosiahnutie incidencie 50), a síce aby sa Lockdown presadzoval až dovtedy, pokiaľ nebude dosiahnutá incidencia 10.

Momentálne je priemerná hodnota incidencie v Nemecku 160.

Kancelárka Merkel nie je však vôbec kreatívna, ale je len veľmi zaťato tvrdohlavá a diktátorsky nepoučiteľná a nechce pripustiť, že jej korona politika stroskotala – práve tak, ako aj jej utečenecká politika.

Ani Merkel a ani nikto z jej vlády nevie odpovedať, prečo ich Lockdown neukázal žiadaný účinok. Veď podľa ich modelových predpovedí spred Vianoc mala už byť dosiahnutá incidencia 50. Merkel sa však ani len nepokúša vysvetliť, prečo sa to nestalo.

Zo stroskotania tejto stratégie robí jediný (nezmyselný) uzáver: Treba ešte viac pritvrdiť.

Je kancelárka slepá a či nevie, že extrémne tvrdý Lockdown, ktorý bol vo viacerých krajinách, ako Francúzsko, Španielsko, Írsko, nepriniesol žiadny trvalý úspech? Akonáhle boli opatrenia uvoľnené, išli hodnoty incidencie  hore.

Z toho pre Merkel vyplýva len jedno: Ak chce, aby jej doterajšia stratégia bola „úspešná“, tak musí vyhlásiť trvaly Lockdown. Incidencia pôjde dole, ale ekonomicky zničí Nemecko a namiesto korona mŕtvych bude množstvo suicid mŕtvych.

Má ešte jednu alternatívu: Preskočiť svoj tieň a konečne riešiť situáciu s expertmi ako je profesor Klaus Stöhr, ktorí nemajú problém ju vecne kritizovať.