Každý deň nová správa o násilnostiach migrantov – včera z Cottbusu. Bude revolúcia?

12.09.2018 23:00

Cottbus patrí kvôli migrantom k extrémne problémovým nemeckým mestám, podobne ako napríklad Duisburg. Mestom sa potulujú v skupinách mladí agresívni migranti a je veľmi nebezpečné ich stretnúť, ak idete ulicou sám. Môžu na vás zaútočniť úplne bezprostredne a bez najmenšieho dôvodu. Samozrejme, nie všetci sú takí, ale to je slabá útecha.

Podľa policajnej správy z Cottbusu boli dvaja bratia vo veku 65 a 69 rokov úplne bezdôvodne prepadnutí a zbití skupinou migrantov. Keď prechádzali  večer 11. septembra o pol deviatej v centre Cottbusu po Petersilienstraße okolo skupiny, tak migranti najprv začali po nich agresívne pokrikovať a jeden z nich zrazil päsťou k zemi mladšieho z bratov. Keď mu starší brat chcel pomôcť, tak ho migranti  zranili na hlave. Obaja bratia boli tak ťažko poranení, že museli byť prevezení do nemocnice.

Pachatelia ušli a pátra po nich  polícia. Zločin spadá do dní, keď zástupy ľudí v Chemnitzi a Köthene demonštrujú proti násilu a kriminalite migrantov a proti kancelárke a keď sú za to difamovaní médiami a politikmi, okrem AfD a CSU, ako „neonacisti“.

V Cottbuse bolo už niekoľko pochodov ulicami, kde sa demonštrovalo proti kriminalite migrantov. Naposledy k takej demonštrácii vyzvalo 19. augusta  občianske združenie Zukunft Heimat. Zúčastnili sa jej tisícky občanov.

Mnoho ľudí sa žaluje, že sa kvôli zločineckým migrantom už sotva odvážia vyjsť do ulíc. Hnev a rozhorčenie občanov nebezpečne narastá.