Každá vojna je hrozná, ale najhroznejšie boli Hitlerova vojna a vojny USA

28.02.2022 22:22

V  histórii ľudstva neexistuje žiadna spravodlivá vojna – sú len vojny „nevyhnutné“ a sú len vojny deštruktívne a uzurpátorske.

 

Najdeštruktívnejšou vojnou ľudstva bola Hitlerova fašistická vojna proti Rusku, ktorá mala vyhľadiť časť ruského národa a z druhej časti sa mali stať pracovní otroci germánskych „nadľudí“.

 

Nemci ale boli za to kruto potrestani kapitálnou porážkou od Červenej armády a následne aj nesmierne tvrdýmí sankciami, z ktorých najtvrdšia je v platnosti dodnes: Sú len pokornými a poslušnými vazalmi USA.

 

USA však v počte a rozsahu deštruktívnych a uzurpátorských vojen ďaleko predstihli všetky národy, ktoré v novoveku kedy viedli vojny. 

Vo všetkých zabili pritom aj státisíce nevinných civilistov a urobili národom pritom hmotné škody v hodnote stovák miliárd dolárov .

 

USA ale nikdy potom za to neboli potrestané žiadnymi sankciami!   Napriek tomu trestajú sankciami iných.

 

Už len dodám:

 

Áno, každá vojna je strašná a zbytočná –  napriek tomu k nim stále prichádza, lebo ľudská deštruktivita nepozná hraníc (ako to napísal aj Erich Fromm v knihe Anatómia ľudskej deštruktivity).

 

Bolo by veľmi prospešné pre ľudstvo, keby OSN prísne zakázala výrobu zbraní všetkým svojim členským štátom – určite by to podporili všetky štáty, ktoré tvrdia, že robia vždy mierovú politiku ……a to sú predsa takmer všetky…….a či nie?