Kancelárka Merkel patrila do „bojovej rezervy“ Honeckerovej SED

08.06.2020 23:48

Angela Merkel  dala „vymazať“ viaceré svedectvá o svojej NDR minulosti. Počas práce filmového tímu WDR pred niekoľkými rokmi sa náhodne našla fotka, na ktorej je mladá Merkel v blízkosti domu veľkého kritika SED Roberta Havemanna.

Fotka vznikla v období, keď StaSi (Štátna bezpečnosť) v NDR nasadzovala členov FDJ (aj Merkel bola členom tejto komunistickej mládežníckej organizácie), aby tajne pozorovali jeho dom. Bolo to v rokoch 1979-82. Kancelárka Merkel zakázala jej ďalšiu publikáciu. Nemecké média potom o tom už len mlčali. To len potvrdzuje, že Merkel bola s Honeckerovým režimom užšie prepojená, ako je jej to teraz milé.

Oficiálna biografia kancelárky Merkel neinformuje o tom, že bola významnou funkcionárkou FDJ pre propagandu a agitáciu.

To povedal pred nejakým časom exminister a exšéf SPD Oskar Lafontaine pre Hamburger Abendblatt. Tiež pripomenul, že užívala  mnoho výhod, ktoré iní občania v NDR nemali a mohla aj študovať na univerzite, kde smeli študovať len tí, ktorí boli verní línii strany. Okrem toho Merkel smela cestovať na Západ a dokonca i do západného Nemecka.

To je jednoznačný dôkaz toho, že bola naozaj verná a spoľahlivá prívrženkyňa SED a Honeckerovho režimu. Ak by to tak nebolo, tak by bola využila prvú príležitosť a ostala na Západe.

Najzarážajúcejším faktom  biografie Merkel z dnešného pohľadu ale je to, že nikde sa o nej nenachádza nejaká čo i len najskromnejšia  informácia o tom, že by sa niekedy bola zúčastnila čo i len najmenšej  protestnej akcie proti komunistickej diktatúre v NDR, a to o to viac, že dnešná Merkel, kancelárka Merkel, sa dáva ako takpovediac nepriateľka od narodenia všetkého toho, čo má niečo spoločné s komunizmom.

Azda najlepšie je to vidieť v jej postoji voči Rusku.

Má Merkel nejaké gény chameleóna?

Chameleón je známy tým, že sa dokáže vždy nanovo priam nenapodobniteľne  prispôsobiť formou a farbou svojho tela svojmu okoliu, čo mu prináša veľké výhody v tom smere, že jeho potenciálni nepriatelia ho sotva dokážu objaviť.

Nemecká kancelárka dokonale ovláda rafinovanú stratégiu chameleóna, čo sa prejavalo už hneď na začiatku jej politickej kariéry v druhom Nemecku, keď jej východné Nemecko, kde robila inú kariéru, skončilo svoju existenciu.

Merkel sa dokázala naozaj obdivuhodne – úplne v štýle perfektného chameleóna – perfektne prispôsobiť novému politickému systému, s ktorým nemala nijaké skúsenosti, a tak dokonale zmiatla svojich bývalých nepriateľov – západných Nemcov, že v nej nevideli „korisť“, ktorú treba rýchlo „zhltnúť“ a tak navždy zneškodniť,  ale z nej dokonca urobili najmocnejšieho politika celého Nemecka.

Chameleón v Merkel všetkých dokázal oklamať. Okrem Oskara Lanfontaina.