Kancelárka k tomu len ignorantsky mlčí: Každý rok emigruje z Nemecka do 140 000 akademikov!

14.04.2021 23:20

Merkel sa však oveľa radšej spolu so Zelenými stará len o blaho utečencov. To, že z Nemecka húfne doslova utekajú akademici, to ju absolútne nezaujíma.

Nemecko tak stráca to najcennejšie čo má – vzdelané a múdre mozgy. Ide totiž o tie najlepšie mozgy, ktoré odchádzajú žiť z Nemecka do iných štátov. Okrem iného aj do Ázie, dokonca i do Turecka či Číny a Japonska, ale i do Ruska.

Dôvody tejto nemeckej emigrácie intelektu sú rôzne. V nejednom prípade ide o politiku, ktorú robi kancelárka a ktorou ubíja a rozbíja povedomie a hrdosť Nemcov ako národa.

Nikde v nemeckých médiách sa to netematizuje a samozrejme ani v žiadnej televízii – naproti tomu od vypuknutia obrovského prílevu migratov a utečencov do Nemecka od roku 2015 sa ich téma donekonečna v médiách omiela a pretriasa.

Emigračný „výpredaj“ kvalitných nemeckých mozgov je možné badať v Nemecku už na každom kroku. To čo bolo ešte pred niekoľkými rokmi tradične typickými hodnotami Nemecka, ako vysoká odbornosť, pracovná svedomitosť  a vysoká kvalita produktov nemeckych inžinierov, technikov, odborných robotníkov je už len minulosťou. Tento neblahý fenomén sa prejavuje takmer na všetkých pracoviskách a stavbách v krajine. Úpadok Nemecka priebeha rýchlo. Mohol by som uviesť stovky príkladov. Za všetky len dva: Nové berlínske letisko a nemecký Bundesbahn.

Voľakedy na dôležitých pozíciách pracovali takmer výlučne len kvalitní nemeckí odborníci – a všetko fungovalo spoľahlivo a presne. Dnes je to o inom. Nejedna dôležitá pozícia je obsadená niekym , kto nielenže nevie dobre nemecky, ale aj jeho odbornosť je slabá.

Jeden môj 40 ročný priateľ, nemecký inžinier, ktorý pracuje v automobilovom priemysle, mi vždy keď sa stretneme, povie niečo z toho, čo každodenne zažíva na pracovisku a ja mu na to odpoviem vždy to isté, že keď som ja pred mnohými rokmi pracoval ako elektrotechnický inžinier v Heidelbergu, že niečo také bolo nemožné a nepredstaviteľné.

To všetko ale Merkel a ani Zelených nezaujíma – akoby sami podporovali tento úpadkový trend, a to zo známych dôvodov.

Ale takmer som na to zabudol – veď predsa pre nich je absolútne jasné, že na to majú optimálne riešenie, a to je nasledovné:

„Množstvo super-kvalitných“ utečeneckých islamských mozgov nahradí dokonale nemeckých utečencov-akademikov z Nemecka.