Kancelár Scholz: Migranti zabezpečia Nemcom dôchodky. Scholz klame!

06.07.2023 12:24

Dôchodkovej politike sa v „letnom rozhovore“ pre ARD venoval kancelár Olaf Scholz. Zaistenie dôchodkov dal do bezpodmienečnej súvislosti s každoročnou veľkou migráciou do Nemecka. Pritom ale neuviedol žiadne presvedčivé argumenty a nechal veľa nejasností v tejto veci.

 

Imigrácia by ppodľa kancelára mala zabezpečiť dôchodky Nemecka – môže to fungovať?

 

Čo presne na túto tému povedal Olaf Scholz? Tu je jeho citát z „letného rozhovoru“:

 

„Aby sme mali dobrú budúcnosť, aby nám fungoval pracovný trh, aby naša ekonomika rástla, budeme potrebovať dobrých kvalifikovaných pracovníkov, pracovníkov z krajín mimo Nemecka – inak dôchodky nebudú zabezpečené. A musíme to povedať všade v Nemecku.“

 

To však sľubovala Nemcom v rámci svojej katastrofálnej migrantskej Willkommenskultur aj exkancelárka Merkel, keď tvrdila, že do Nemecka prichádza medzi utečencami aj obrovské množstvo odborníkov – lekárov, inžinierov a podobne – čo bola ale len lož!

 

Pointa je  v tom, že väčšina imigrácie, ktorá v súčasnosti prebieha v Nemecku, neprináša žiadne peniaze do daňových alebo dôchodkových fondov.

 

Práve naopak. Migrácia stojí daňových poplatníkov nesmierne veľa peňazí. Len  samotná spolková vláda vynakladá na utečeneckú politiku okolo 22 miliárd eur. O niečo menej ako desať miliárd z toho ide po azylovom konaní na sociálne transfery.

 

Okrem toho sú tu na migrantov aj obrovské výdavky spolkových krajín, miest a obcí, o ktorých sa vedú búrlivé diskusie, pretože samosprávy sú na konci svojej schopnosti absorbovať nových a nových migrantov.

 

A následné sociálne náklady nekontrolovanej imigrácie nie sú vôbec podložené číslami – pretože štát musí míňať stále viac peňazí na bývanie pre utečencov a pretože s rastúcim počtom migrantov rastú aj náklady na školy.

 

O tom vláda ale rada nehovorí – sú dokonca „experti“, ktorí tvrdia, že Nemecko potrebuje každoročne 400 000 a viac migrantov. Pritom väčšina Nemcov odmieta ďalšiu masovú a de facto nekontrolovanú migráciu.

 

Azylová imigrácia financie nestabilizuje, ale destabilizuje.

 

Veľa stojí aj ďalšia veľká časť prisťahovalectva do Nemecka:

 

Zlúčenie rodiny – teda automatické akceptovanie príchodu rodiny migrantov. Spravidla sú to ich ženy a deti.

 

To stojí tiež obrovské sumy, ktoré nie sú presne vyčíslené. Ako vyplýva z jednej štúdie Spolkového ministerstva pre rodinné záležitosti z konca roka 2020, o deti sa starajú najmä ženy migrantov. Z nich pracuje menej ako každá druhá žena, väčšina z nich pod úrovňou svojej kvalifikácie.

To sú ďalšie financie, ktoré hradí nemecký daňový poplatník.

 

Takže kancelár Scholz sa tu veľmi mýli, alebo občanov jednoducho zavádza!