Julian Assange: To je justičný škandál, politické prenasledovanie a psychoteror non plus ultra

19.04.2021 23:25

To ale západných politikov a ich systémové médiá vôbec netrápi. Tí neustále poukazujú len na prípad Navaľného a robia z neho najväčšieho trpiteľa.

Nie tak ale Nils Melzer, UNO expert pre prešetrovanie prípadov najväčšej neľudskosti, beštiality, mučenia a politického prenasledovania  zo strany štátov voči väzneným. Pre neho je najväčším a najnehumánnejším justičným škandálom západnej demokracie jednoznačne prípad Julian Assange.

Melzer vydal v pondelok 336 stranovú knihu Prípad Julian Assange, kde uverejňuje výsledky svojho dvojročného skúmania a vyšetrovania nezákonného a brutálneho zaobchádzania s Julianom Assangem, za čo sú zodpovedné údajne ukážkové demokracie USA, Veľkej Británie a Švédska.

Assange informoval prostredníctvom svojej platformy svetovú verejnosť o špinavých tajnostiach mocných západných vlád: O ich vojnových zločinoch, o ich korupcii, o ich zločinoch proti ľudskosti, o mučení v ich príkaze.

Neboli však stíhaní vojnoví zločinci, ktorých zločiny Assange odhalil, ale on. Systematicky a pomocou poplatných médií bola demontovaná a dehonestovaná jeho osoba, bol obžalovaný úplne bezdôvodne a bol pozbavený slobody a je psychicky týraný.

Celý komplot proti nemu sa neudial v nejakej vojenskej diktatúre alebo v štáte, kde diktátorsky vládne len jedna strana. Nie! Udial sa v krajinách, ktoré sa všade chvália svojimi demokraciami.

Tragická dráma jeho života bola zapríčinená najhanebnejšou justičnou svojvôľou v západných demokraciách, ktoré sa všade vo svete prezentujú ako ukážkové príklady v otázkach ľudských práv.

To čo vo svojej knihe publikuje Nils Melzer o zakladateľovi WikiLeaks Julianovi Assangeovi, je otrasná a drastická pravda a je veľmi nepríjemná pre tých, ktorí ju za každú cenu chceli zamlčať.

Publikácia ukazuje, že demokracia a právny štát síce existujú, ale keď ide o záujmy mocných, tak potom už existujú len na papieri a nie v realite.

Melzer chce svojou publikáciou, ktorá je plná dôkazov a mien osôb, ktoré sú za utrpenie Assangea zodpovedné, vytvoriť tlak na politikov a vyburcovať svetovú verejnosť, aby sa zobudila z letargie a začala boj za jeho oslobodenie.

To je potrebné o to viac, lebo ako uvádza autor, tak štáty zodpovedné za zločin proti Assangeovi, nielenže odopierajú akýkoľvek dialóg v tejto veci, ale ešte viac zostrili represálie voči svojmu väzňovi.