Je to tu! Schäuble „der Große“ priznal: Vklady v bankách sú v nebezpečí

28.07.2016 12:43

   Už dávnejšie som v blogoch i v článkoch hovoril o ohrození našich peňazí štátom. Pred niekoľkými dňami som objavil  vo FAZ článok, ktorý ma doslova zmrazil, aj keď ma vôbec neprekvapil. Bol od ministra W. Schäubleho ešte zo začiatku roka. Bol nenápadný  a „zastrčený“ a veľmi rafinovane napísaný, ale ukrýval sa v ňom nebezpečne explozívny „dynamit“.

„Grande Maestro“ financíí v ňom vyhlásil, že EÚ banky môžu v prípade potreby považovať úhrnnú sumu okolo 2 000 miliard eur, ktorú občania majú uloženú v nemeckých bankách za tzv. istotu, teda, že ich môžu použiť.

Samozrejme, že bez súhlasu tých, ktorí im tieto peniaze zverili, to značí ich vlastníkov. Inými slovami, banky budú oprávnené zachraňovať iné, v dlhoch sa topiace koruptné banky, kdekoľvek v EÚ. Ale nielen to, banky budú môcť s týmito peniazmi, ktoré im boli zverené, vypomáhať aj iným „organizáciám“ a firmám, ktoré budú v ohrození a štát rozhodne, že je dôležité ich zachrániť. Ďalej je možné z toho odvodiť, že Schäubleho vyhlásenie môže prebrať – čo je viac ako maximálne pravdepodobné – aj Brusel a rozšíriť jeho platnosť z Nemecka aj do iných štátov EÚ, takže sa to bude potom dotýkať všetkých peňazí, uložených v bankách ktoréhokoľvek EÚ štátu.

Schäubleho výpovede v zmienenom článku sú štylizované v zahmlievacej nejasnej reči pre finančného laika.

Preto pre niekoho môžu znieť dokonca pozitívne a rozumne. „Kráľ“ nemeckých financií tam medziiným hovorí napríklad  o   Vergemeinschaftung von Haftung, čo znamená asi toľko, že budeme všetci my spoločne ručiť za darebácke banky, ktoré nehanebne „prehajdákajú“ peniaze pri finančných špekuláciách.

Napríklad DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN k článku od Dr. Wolfganga Schäubleho ironicky uviedli, že bankári určite oslavujú tohto pána za jeho, pre nich historicky významný článok, ktorý si môžu vystrihnúť a ako obraz zarámovať.

Na inom mieste DWN píšu, že dôsledky výpovedí, ktoré urobil „Grande Maestro“ Schäuble sú extrémne závažné, lebo nie je potrebné žiadne uznesenie Bundestagu ani príslušnej EÚ komisie na to, aby banky hoci už dnes využili to, čo im umožnil minister Schäuble.

Banky sa budú pri vydávani a rozhadzovaní našich peňazí odvolávať na Schäubleho text vo FAZ.

Schäubleho slovo má tak moc zákona, bez toho, aby ho k tomu demokraticky niekto – národ – splnomocnil. Sme tak v EÚ čoraz viac ovladání rôznymi svojvoľnými diktátmi. Jeden nemenovaný  nemecký bankár pre DWN povedal: „Zmienené vyhlásenie nášho ministra financií je pre nás juristicky bezchybné a záväzné – zaručuje nám slobodný prístup k peniazom v hotovosti.“

Čo k tomu dodať? Hm, …..priatelia, mám vždy veľa ideí, ale v tomto prípade ma nenapadá nič iné, len – a poviem to v reči Schäubleho:

EU ist mittlerweile nichts mehr, nur ein Narrenhaus, wo Narren herrschen und andere dumme Narren gehorchen!