Je prezident Obrador „jasnovidec“? Zaútočil na Demokratov! Už teraz si tak získava priazeň budúceho prezidenta Trumpa

06.04.2023 15:40

Pre Demokratov USA je každý šéf štátu, ktorý sa neriadi ich „hodnotami“ populista alebo diktátor. Tak označujú ruského, čínskeho, bieloruského, venezuelského, bolívijského a mnohých ďalších šéfov štátov a tiež aj mexického prezident Manuela Lópeza Obradora.

 

Ten teraz dôrazne vyhlásil, že obvinenia voči bývalému americému prezidentovi Donaldovi Trumpovi sú "politicky motivované", a boli vznesené len preto, aby poškodili jeho šance v prezidentských voľbách v roku 2024.

 

 

"Právne záležitosti by sa v žiadnom prípade nemali využívať na volebné účely,"

povedal Obrador novinárom v stredu - deň po tom, čo Trump vyhlásil, že je nevinný vo všetkých 34. bodoch obvinenia obžaloby v súvislosti s americkou pornohviezdou, ktorej tvrdenia sú základom obžaloby proti nemu.

 

"Nesúhlasil s tým, čo robia bývalému prezidentovi Trumpovi,"

povedal žurnalistom mexický prezident Obrador na svojej každodennej tlačovej konferencii a označil obvinenia voči Trumpovi, ktorý chce opäť kandidovať v budúcoročných voľbách, za nič iné, len za "nenávistnú kampaň".

 

Je to už druhýkrát, čo prezident Obrador vehementne obhajuje Trumpa.

 

Už 21. marca kritizoval a predpovedal, že proti Trumpovi by mohli byť vznesené obvinenia s cieľom zabrániť mu opätovne kandidovať na prezidenta.

 

A presne to sa teraz aj stalo.

 

Kto bližšie pozná Manuela Obradora, ten vie, že sa vyznačuje skvelým politickým inštinktom a výbornými znalosťami celosvetovej politiky. Naviac sa vyznačuje ešte aj tým, čo chýba veľkej väčšine špičkových politikov – jeho koníčkom sú dejiny. 

Každý naozaj objektívny a súdny človek sa  prípade Donalda Trumpa musí identifikovať s výpoveďou prezidenta Obradora, a to bez ohľadu na to, či s Trumpom sympatizuje alebo nie. 

 

To čo Demokrati v súčasnosti robia s Trumpom, to nemá s demokraciou nič spoločné, ale je to znakom diktatúry. 

 

Je to už svojím spôsobom manipulácia a ovplyvňovanie predvolebného obdobia! 

 

A zároveň je to evidentný dôkaz toho, ako veľmi sa Demokrati obávajú víťazstva Donalda Trumpa v prezidentských voľbách!

 
 
 

Mimochodom, politické prognózy tohto múdreho a rozhľadeného mexického politika sa takmer vždy naplnia.