Je preto kriminálničkou? Právnička apeluje na Ústavný súd, aby zrušil korona-opatrenia

10.04.2020 20:53

Je to trestný čin? Už ju vyšetruje polícia: Nemecká právnička Beate Bahner poslala 8. apríla na Bundesverfassungsgericht naliehavú žiadosť, aby Ústavný súd až do rozhodnutia o jej návrhu zrušil s predbežnou platnosťou korona-opatrenia všetkých šestnásť nemeckých krajinských vlád.

Okrem toho chce Bahner – oznámila to Ústavnému súdu i médiám – zorganizovať demonštráciu  pod heslom „Coronoia (Paranoia?) 2020 – ale nikdy nie s nami. Sme proti tomu“.

Výzvu k nej už zverejnila.

Bahner tvrdí, že vláda obmedzením takmer všetkých základných občianskych práv robí z Nemecka diktátorský policajný štát.

Okrem toho má obavy, že jej pri ďalšej návšteve policajtov – raz už u nej boli - hrozí zatknutie a strata slobody.

Štátna prokuratúra v Heidelbergu, kde Bahner žije, potvrdila, že proti nej už zaviedla vyšetrovanie. Ako dôvod bolo oznámené, že cez svoju Homepage vyzýva občanov k demonštráciám proti štátom nariadeným korona opatreniam.

Bahner je odborníčka na medicínske právo a je známa ako právnička, ktorá bojuje za pravdu a právo vždy nekompromisne a húževnate.

Odoslala Ústavnému súdu 19 stranový list, kde rozviedla, prečo sú vládne opatrenia v rozpore s ústavou. Tvrdí, že ide o najväčší protiprávny škandál v Spolkovom Nemecku. Jej protest sa šíri Nemeckom a čoraz viac občanov jej dáva za pravdu. Medzičasom už 41 percent Nemcov je proti zákazu vychádzania.

Bahner tvrdí, že ani jedno z opatrení proti korone nie je konformné so zákonom o ochrane proti infekciám a opatrenia sa prehrešujú voči elementárnym právam občanov takým spôsobom, že to nemá nič spoločné s demokraciou.

Okrem toho je podľa nej koronavírus vo väčšine prípadov neškodný. Napriek tomu sa verejnosti predkladajú desivé scenáre jeho priebehu.

Právnička sa pritom odvoláva na štatistiky, z ktorých vyplýva, že korona prebieha u 95 percent obyvateľstva neškodne a preto nie je  žiadnym mimoriadnym nebezpečím pre spoločnosť.

Podvečer 10.4. dostala Beate Bahner zamietavú odpoveď z Ústavného súdu.

Právnička Beate Bahner si chce svoje právo na slobodu, ktorú jej vláda protiústavne vzala, vymôcť aj pred súdom v Heidelbergu.

Dá sa očakávať, že sa  teraz obráti na Európsky súd pre ľudské práva.