Je jasné čo to znamená, keď nemecký mainstream oznámi: Scheitert die ukrainische Offensive? - „Deutschland erlebt aktuell einen Schock“

20.06.2023 15:35

Prosystémový Focus, ktorý sústavne oznamoval úspechy Ukrajiny a hlásal jej isté konečné viťazstvo v utorok úplne prekvapúco oznamuje niečo celkom iné:

„Stroskotá ukrajinská ofenzíva? – Nemecko aktuálne zažíva šok.“

 

Christian Mölling, bezpečnostný expert Nemeckej rady pre zahraničné vzťahy, hovorí o súčasnej skepse v Nemecku, pokiaľ ide o šance na úspech ukrajinskej protiofenzívy.

 

Podľa Christiana Möllinga vládne v súčasnosti v Nemecku ohľadne úspechu ukrajinskej protiofenzívy veľká skepsa.

 

Tento expert ale vôbec neche priznať celú skutočnú pravdu o Ukrajine – v Nemecku totiž vládne veľká skepsa u občanov ohľadne „víťazného“ ťaženia Ukrajincov nielen v súčasnosti, ale už od samého začiatku konfliktu.

 

A táto skepsa sa čoraz viac šíri – o tom svedčia okrem iného aj neustále rastúce preferencie AfD, ktorá je označovaná a difamovaná zvyšnými stranami v Nemecku ako proruská.

 

 

Bezpečnostný expert z Nemeckej spoločnosti pre zahraničnú politiku povedal pre„t-online“:

 

„Nemecko momentálne zažíva šok. Okolo tejto protiofenzívy sa robilo veľa rozruchu a veľa sa očakávalo. A teraz sa šíri sklamanie z nej.  

Teraz ale predpokladáme, že aj tak zlyhá.“

 

Po týchto takpovediac „protivládnych“ vyjadreniach – aké by sme z úst Olafa Scholza a jeho ministerky, smutne preslávenej, Baerbock – nikdy nepočuli, akoby sa odrazu zľakol a stratil odvahu v tom pokračovať, a tak „naladil“ inú pesničku, v ktorej si naivne protirečil sám sebe:

 

 

„Bolo však potrebné predpokladať, že opätovné dobytie jednotlivých oblastí ukrajinskými jednotkami bude dlhý proces.

A preto nie je dôvod na žiadnu paniku.

 

Stále sme len ešte v neskorej fáze prvej kapitoly tejto protiofenzívy, v ktorej sa teraz Ukrajina musí trochu prispôsobiť, lebo čelí hlboko rozloženým obranným pozíciám protivníka s protitankovými bariérami a mínovými poliami.

 

Preto ruský front musí byť teraz ukrajinskou armádou dôkladne otestovaný.“

 

Tu chtiac nechtiac však prezradil, že ukrajinská armáda utrpela obrovské straty pri svojej takzvanej ofenzíve a stiahla sa do pasívnej „agónie“ – to totiž znamená dôkladné testovanie.

 

Zároveň toto testovanie je aj vyjadrením toho, že „úžasná“ ukrajinská ofenzíva, ktorá sľubovala ústami Zelenského až vyhnanie Rusov z ich Krymu nebola vôbec dobre pripravená a že musela byť za každú cenu odštartovaná, lebo senilný pán Biden potreboval už nejaké úspechy ako ekvivalent za stovky miliárd dolárov spálených,vystrieľaných a skorumpovaných Ukrajincami.