Japonsko veľmi víta zmenu postoja KĽDR k USA

09.03.2018 14:36

Tokio – dôležitý spojenec Washingtonu – ohlásilo už v stredu 7.3., že má radosť z nečakanej zmeny postoja vlády KĽDR.  

Šéf japonskej vlády Shinzo Abe po telefonáte s Donaldom Trumpom povedal pre japonské médiá, že táto nová situácia sa vyvinula vďaka veľkému medzinárodnému tlaku na KĽDR, predovšetkým ale zo strany  USA a Južnej Kórei.

Nesporným faktom ale je, že nová situácia, ktorá vznikla medzi Seulom a Washington veľmi prekvapila aj mnohých amerických politikov a politických expertov – tí ale zrejme stále dobre nepoznajú Trumpa.

Po dlhodobej výmene rôznych nadávok a osobných urážok, ktoými sa častovali Trump s Kimom a vzájomným hrozením atómovými zbraňami (vo viacerých mojich článkoch som už dávno tvrdil, že Kim v žiadnom prípade nespustí útok na USA – na to má príliš rád svoj život) a odrazu má prísť k ich osobnénu stretnutiu.

USA politik Bill Richardson povedal, že americká strana sa musí dobre pripraviť na stretnutie s prefíkaným „lišiakom“ Kimom, aby nepadla do jeho pasce, ktorú sa určite pokúsi nastaviť.

Republikánsky poslanec v Kongrese Lindsey Graham, zas varuje Kima, aby si dobre uvedomil, že to najhoršie pre neho by bolo stretnúť sa Trumpom a sa pokúsiť zahrávať sa s ním. Ak by to urobil, tak to bude jeho absolútny koniec. O tom je Graham presvedčený.