Izraelská armáda zaistila zbrane zabitých Hamas-teroristov – zbrane boli z Ukrajiny!

09.10.2023 17:09

Západný mainstream zamlčiava, že izraelská vláda má veľmi dobré vzťahy s Ruskom a že s ním v mnohých oblastiach spolupracuje!

Nikdy sa nepridala na stranu Západu a ani spolu s ním nezaviedla protiruské sankcie a samozrejme ani neodsúdila ruskú vojenskú operáciu na Ukrajine. 

Ruský minister Lavrov a jeho izraelský kolega, minister zahraničia Eli Cohen telefonujú spolu pravidelne a vymieňajú si dôležité informácie.

 

Ruská televízia teraz informovala o tom, že izraelskej armáde po útoku Hamas na území Izraelu sa dostali do rúk zbrane jednej zlikvidovanej jednotky Hamasu, ktoré predtým patrili jednej ukrajinskej brigáde.

 

V ruskej televízii bola odvysielaná správa korešpondenta z vojnovej zóny v Izraeli, v ktorej korešpondent informoval, že z likvidovanej skupiny Hamas boli zadržané granáty 128. horskej brigády ukrajinských ozbrojených síl.

 

To znamená, že niektorí Izraelčania boli pri terore Hamasu zabití ukrajinskými a západnými zbraňami. Z Ukrajiny by mohli pochádzať aj protitankové strely Hamasu – a to by bolo ďalšie veľmi reálne  nebezpečenstvo pre plochou maličký Izrael.

Má len 23 000 km štvorcových, na ktorých žije takmer 9,5 miliónov ľudí, z toho viac ako milión moslimov.

 

To by nemalo byť žiadnym prekvapením, pokračovala ruská správa, berúc do úvahy bezodnú obrovskú korupciu kyjevského režimu.

 

Izrael bol Moskvou varovaný a nebol vôbec prekvapený, lebo o Ukrajine už dávnejšie vie všeličo, o čom sa na Západe nehovorí nič.

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu to povedal veľmi diplomaticky pred časom na otázku, či Izrael nedodáva zbrane Kyjevu:

 

"Obávame sa, že akákoľvek zbraň, ktorú by sme poskytli Ukrajine, by mohla byť použitá proti nám našimi nepriateľmi, a tých je okolo nás veľmi veľa.“

 

A v tomto vyjadrení Netanjahu bezpochyby myslel predovšetkým na Palestínčanov a na Hamas. Ale určite aj na Irán.

 

Už len preto Izrael v žiadnom prípade by neurobil nič proti Rusku, lebo Moskva, ako blízky spojenec Teheránu, môže opvplyvňovať jeho postoj k Jeruzalemu.