Izrael označil NGOs za teroristov, ale Baerbock ich chce podporovať! Kto to robí je ale terorista!

26.04.2023 15:34

Izrael obviňuje šesť palestínskych mimovládnych organizácií z prepojenia na teroristickú skupinu PFLP. Do skupín nepriamo prúdia aj nemecké rozvojové fondy. Teraz je to jasné a potvrdené:

 

Spolkové ministerstvo zahraničných vecí sa ale drží aj naďalej  svojej praxe financovania. Spolkové ministerstvo zahraničných vecí a nemecké Ministerstvo pre rozvoj síce nefinancujú dotknuté organizácie priamo, ale ich finančné prostriedky však tečú do programov, ako je Civilná mierová služba, humanitárna organizácia Medico a nadácie, ktoré spolupracujú na niekoľkých projektoch s organizáciami klasifikovanými ako teroristi v Izraeli. Teraz je isté, že táto prax financovania nemeckými ministerstvami  sa nezmení napriek vážnym obvineniam a informáciám poskytnutým im z Izraela!

 

"Dôkladné preskúmanie týchto informácií neviedlo k prehodnoteniu situácie zo strany Spolkového ministerstva zahraničných vecí,"

uvádza sa v odpovedi spolkovej vlády, ktorú má WELT k dispozícii na písomnú otázku poslanca CDU z Bundestagu Michaela Breilmanna.

 

Ešte v januári Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že nové zistenia z „blízkej výmeny názorov“ s izraelskou vládou budú „priebežne brané do úvahy“.

Zjavne ale nie sú postačujúce pre nemecké Ministerstvo zahraničných vecí ani najnovšie informácie poskytnuté Izraelom.

 

Michael Breilmann, hovorca výboru frakcie CDU v Bundestagu pre boj proti antisemitizmu a predchádzaniu extrémizmu, vyhlásil:

 

„Som z toho veľmi znepokojený. Existuje viac dôvodov ako kedykoľvek predtým na seriózne prehodnotenie praxe financovania s cieľom zabrániť zneužívaniu našich rozvojových fondov. Načo sú antisemitistické stratégie a nedeľné prejavy politikov, keď extrémisti v nemeckom hlavnom meste skandujú na uliciach „Smrť Izraelu, smrť Židom“ a mimovládne organizácie s väzbami na teroristické skupiny sú financované z našich daní?“

 

Breilmann tiež povedal, že sú potrebné účinnejšie postupy bezpečnostnej previerky:

 

"Ani tí, ktorí chcú presadzovať silnú palestínsku občiansku spoločnosť, nesmú nikdy financovať násilné hnutia a musia zvážiť dopad na vnútornú bezpečnosť a židovskú komunitu."

 

Viacerí americkí politici už v minulosti po 11. septembri 2001 zdôrazňovali a aj v súčasnosti zdôrazňujú:

 

„Kto podporuje teroristov, je sám tiež teroristom.“

 

 

Nevie to aj ministerka zahraničia Annalena Baerbock?