Izolácia? To je len lož Západu! Aj Irak rozšíri a prehĺbi spoluprácu s Ruskom

31.10.2022 22:51

Západ to zamlčiava: Irak chce s ruskou pomocou zrealizovať viaceré projekty v oblasti získavania energie. Moskva nie je ani zďaleka taká izolovaná, ako to chcú západní globalisti nahovoriť verejnosti na Západe.

Irak patrí ku krajinám bohatým na ropu i na zemný plyn. Napriek tomu je táto arabská krajina „vďaka“ USA, ktoré jej prišli doniesť „slobodu a demokraciu“, pričom americká armáda zabila viac ako polmilión Iračanov a zničila technické štruktúry potrebné pre získavanie ropy i plynu, nútená importovať tieto energie, včítane benzínu aj z Iránu.

Iracký minister Ali al-Ward nedávno oznámil, že Irak už požiadal Moskvu o rozhovory, v rámci ktorých sa vypracujú dohody o stavbe petrochemických rafinérií ruskými odborníkmi. Ruskí  experti potom neskôr obnovia aj ťažbu na tých irackých ropných a plynových poliach, kde po americkej invázii už viac nebola možná ťažba.

To sa samozrejme vôbec nepáči Bielemu Domu a jeho devótnym európskym vazalom a nepáči sa im ani to, že nový iracký ministerský predseda Shia al-Sudani oznámil hneď po nástupe do svojej funkcie, že chce zintenzívniť vzťahy Iraku s Ruskom.

Kým Západ so svojimi sebaničiacimi sankciami proti Rusku energetickú krízu čoraz viac prehlbuje, tak Rusko podporuje napríklad aj Irak, aby sa stal energeticko-politicky nezávislym.

Nič také USA Iraku neponukli – práve naopak, neurobili vôbec nič, aby mu pomohli obnoviť ťažbu energií aspoň na tú úroveň, aká bola za vlády Saddáma Husajna.