Islamizácia Francúzska postupuje nezadržateľne: Kresťanskí žiaci sú čoraz viac ohrozovaní

22.11.2020 23:03

Podľa výskumu verejnej mienky, ktorú robil francúzsky inštitút IFOP medzi mladými francúzskymi moslimami pod 25 rokov, je pre 74 percent z nich islam najvyššou autoritou a nie francúzska ústava a zákony republiky.

Aj mesiac po zavraždení učiteľa Patyho v Paríži moslimským teroristom sa v myslení týchto moslimov nezmenilo vôbec nič.

Naopak, sú ešte radikálnejší. Z tohto pohľadu neprekvapuje to, že viaceré kresťanské školy dostali vážne vyhrážky smrti od islamistov a obávajú sa o životy svojich žiakov. Preto na nich zavládol trvalý stav pohotovosti pred islamským nebezpečím.

V podstate nie sú si istí životom ani žiaci, ale ani učitelia – islamské nebezpečie je pre nich každodenne prítomné vždy, keď sú v škole. Niečo také je nepredsatviteľnou psychickou záťažou a môže zanechať v psyche tvalé škody.

Predovšetkým na juhu Francúzska je v tomto smere napätá situácia. Školy v rôznych mestách – medzi nimi napríklad katolícka súkromná škola Sainte-Anne – sú konfrontované s vyhrážkami smrti.

Dokonca aj steny školy sú popísané početnými vyhrážkami ako „Všetci budete mŕtvi“.

Podobné nápisy sú aj na škole Jean-Moulin-College.

Obe školy sú v meste Le Bouscat v Akvitánii. Štátna prokuratúra v Bordeaux pokladá situáciu za veľmi vážnu a už zaviedla vyšetrovanie.