Islamistický terorista vyhasil život ďalšieho Európana-„neverca“. Tento raz v španielskom kostole

26.01.2023 23:05

To, čo sa stalo v stredu večer v 122-tisícovom meste Algeciras na samom juhu Španielska, pripomínalo scény z hororového filmu:

25-ročný muž Yassin K. s mačetou vtrhol do dvoch katolíckych kostolov a napadol veriacich. Nakoniec bola jedna osoba mŕtva a niekoľko je zranených, niektorí vážne – podľa bezpečnostných orgánov ide o islamistický teroristický čin.

K. je občan Maroka a podľa denníka „El Mundo“ sa  zdržiaval v Španielsku nelegálne. Či pri svojich činoch skutočne kričal „Allahu Akbar“, ako uviedli niektoré médiá, je predmetom vyšetrovania.

"Sme úplne v šoku, nikdy sme nič podobné nezažili," povedal Raúl Ocaña dve hodiny po smrti zavraždeného kostolníka Valenciu.

Ocaña je hlavným bratom náboženskej komunity a sám bol na inej bohoslužbe, keď mu neustále zvonil mobil. Napokon sa dozvedel, že v kostole bol útok mačetou, aby prišiel okamžite.

„Keď som sem prišiel, tak o nášho kňaza sa už starali lekári. Krvácal. Mal bodnú ranu na krku, zozadu. Pravdepodobne sa dokázal včas odvrátiť a preto prežil,“ povedal médiám Ocaña.

Marokánsky terorista počas omše vtrhol do kostola a hlasno diskutoval s niekoľkými prítomnými farníkmi. Vyzýval ich,  aby vyznávali islam. Keď to odmietli, tak skočil na oltár a hádzal posvätné kultové objekty na zem. Keď ho kostolník Valencia chcel zastaviť, tak na neho náhle zaútočil a brutálne ho dobodal mačetou.

 

Dva komentáre nemeckých kritických žurnalistov:

 

G. Kelch:

Nach bundesdeutscher Einschätzung - ein verwirrter Mann.

V Nemecku by bol považovaný len za psychicky narušeného.

 

W. E.:

Europa steht am Abgrund. Früher oder später müssen wir aufwachen und kämpfen oder untergehen.

Európa je na pokraji priepasti. Skôr či neskôr sa musíme zobudiť a bojovať alebo zahynúť.