Islamisti sa chystajú na rôznych miestach na vojnu v EÚ. Merkel neukazuje reakciu

29.03.2016 23:31

18.  marca povedal turecký prezident, že nie je nijaký dôvod, aby aj v Bruseli, tak ako v Ankare, nevybuchla bomba teroristov. Západná tlač o tejto pozoruhodnej výpovedi Erdogana nepriniesla nijakú zmienku. Hrozil Erdogan, alebo upozorňoval? V každom prípade o tejto možnosti informoval všetky tajné služby. A samozrejme informoval aj Angelu Merkel. Na jeho slová však nikto nereagoval činmi – v Bruseli nie a v Berline tiež nie.

Erdogan sa v západotureckom Canakkale vyjadril o postoji EÚ k teroristom a posmešne povedal, že mu to pripomína tanec na zamínovanom poli a dodal, že európske krajiny sa správajú v tomto smere veľmi ľahkomyseľne. Bolo to pred bruselskými teroristickými aktami.

Jeho slová znejú však veľmi groteskne, keď teraz medzičasom vieme, aká strašná tragédia sa odohrala v Bruseli, kde vraždili islamistickí teroristi – teda bratia vo viere tureckého prezidenta, ktorý svoju krajinu čoraz viac islamizuje a čoraz viac demontuje demokraciu a slobodu. Pre Erdogana sú skutoční teroristi ale len Kurdi, ktorí bojujú za samostatnosť a za existenciu vlastného štátu.

Erdogan kritizoval celkom špeciálne Brusel za to, že pripustil demonštráciu Kurdov počas vrcholového stretnutia predstaviteľov EÚ s tureckým premiérom a jeho delegáciou. Demonštranti skandovali: Erdogan je diktátor a fašista a nadávli premiérovi Ahmetovi Davutoglouovi do vrahov.  

Začiatkom februára oznámil nemecký Úrad pre ochranu ústavy, že otvorné hranice sú pohodlnou vstupnou bránou pre moslimských teroristov.  Islamskí atentátnici, ktorí spôsobili v Paríži smrť mnohých ľudí, nie sú žiadnou výnimkou, ktorí prišli touto bránou, dvaja z nich ju využili.

Povedal to prezident nemeckého Úradu pre ochranu ústavy Hans-Georg Maaßen. Maaßen vie aj o ďalších islamských bojovníkoch, ktorí prišli do EÚ so sfalšovanými pasmi a požiadali o azyl . Boli však v Rakúsku už zatknutí.

 ISIS využíva utečeneckú krízu a posiela do EÚ cielene teroristov a demonštruje tým svoju moc a  psychologicky nás zneisťuje a ukazuje nám, že aj napriek registrovaniu utečencov je v stave posielať k nám v utečeneckých prúdoch svojich ľudí. Maaßen povedal aj to, že jeho úradu to spôsobuje veľké problémy a starosti. Kancelárke Merkel zrejme nie, lebo sa k tomu dosiaľ ani slovom nevyjadrila.

Aj španielska vláda má informácie o tom,  že ISIS  má v dôsledku otvorených hraníc už v takmer každej EÚ krajine dobre vybudovanú teroristickú sieť a že všade tam sa pripravujú islamistickí teroristi na vojnu v Európe.