Islamisti pripravili Kolínčanom „špeciálne“ Vianoce: Plánovali na Štedrý večer útok na svetoznámy Dóm. Stráži ho mnoho policajtov. Všetci návštevníci budú kontrolovaní

24.12.2023 18:21

Po konkrétnom teroristickom varovaní došlo v sobotu večer v bezprostrednom okolí kolínskej katedrály k veľkému nasadeniu policajných síl!

 

Bezpečnostné orgány v Rakúsku, Nemecku a Španielsku dostali indície, že  organizovaní islamistickí teroristi v Európe môžu chcieť  na Silvestra a na Vianoce vykonať niekoľko  teroristických útokov.

Cieľmi by mohli byť vianočné bohoslužby v Kolíne nad Rýnom, Viedni a Madride.

 

Podľa informácií nemeckých médií prvé zatknutia podozrivých vykonali špeciálne jednotky vo Viedni a jedno v Nemecku v sobotu večer.

 

Viedenská polícia večer informovala:

 

„Vzhľadom na aktuálne hodnotenie hrozieb Úradom na ochranu ústavy a pokračujúci zvýšený stupeň teroristickej pohotovosti je v Rakúsku počas vianočných sviatkov vo všeobecnosti zvýšené riziko.

 

Keďže teroristickí aktéri v celej Európe vyzývajú k útokom na kresťanské religiózne aktivity – najmä okolo 24. decembra – tak bezpečnostné orgány zvýšili zodpovedajúce ochranné opatrenia na verejných priestranstvách vo Viedni a v ďalších mestách rakúskych spolkových krajín. Predovšetkým nebezpečné miesta sú čoraz viac monitorované a strážené."

 

V Kolíne nad Rýnom v sobotu večer prehľadávali celý Kolínsky dóm. Vedenie policajných operácií sa chcelo uistiť, že v katedrále neboli odložené žiadne nebezpečné predmety. Preto boli použité psy na detekciu výbušnín, ktoré hľadali v katedrále výbušniny celé hodiny.

 

Hovorca kolínskej polície:

 

„Z dôvodu varovania pred nebezpečenstvom pre kolínsku katedrálu bude od dnešného večera kolínska polícia prijímať osobitné ochranné opatrenia. Bližšie informácie o dostupných zisteniach polícia vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebude komentovať.“

 

V nedeľu ráno kolínska polícia oznámila:

 

„Neboli objavené žiadne výbušniny a ani žiadne nebezpečné predmety.“

 

Šéf kolínskej polície Michael Esser, ktorý operáciu vedie, komentoval bezpečnostné opatrenia:

 

„Aj keď sa odkaz týka Silvestra, tak večer urobíme všetko pre to, aby sme zaistili bezpečnosť návštevníkov katedrály na Štedrý večer. V spolupráci s bezpečnostným dôstojníkom katedrálnej kapituly bude katedrála po večernej omši prehľadaná psami a následne uzamknutá.  Zajtra budú všetci návštevníci pred vstupom do kostola monitorovaní.“

 

Polícia a katedrálna kapitula odporúčali návštevníkom, aby na Štedrý večer prišli na omšu skôr a bez tašiek.

 

Islam zmenil život v Európe doslova na nepoznanie – a to je zrejme len začiatok, ako o tom svedčí politika Bruselu a Berlína!