Islam dobýja Európu! Alah zavládol už aj v Edinburgu, nový premiér je jeho služobníkom

09.04.2023 23:02

Škótsko je pritom vyslovene kresťanská krajina, s nízkym počtom moslimov. Preto je nepochopiteľné, čo sa tam odohráva na politickej scéne. Pre porovnanie – to, čo sa udialo v Škótsku by bolo absolútne nemožné v každej islamskej krajine:

 

Aby sa v nej kresťan stal premiérom alebo prezidentom.

 

Ani nie 24 hodín po nástupe do funkcie vyslal Humza Jousaf, nový premiér Škótska jasný signál:

 

Nástupca Nicoly Sturgeon vo svojej oficiálnej rezidencii v Edinburghu vybudovanej koncom 18. storočia  zrežíroval demonštratívne vo veľkom propagačnom rámci a mediálne účinne moslimskú večernú modlitbu k ramadánu.

 

Nový škótsky ministerský predseda pakistanského pôvodu a päť ďalších moslimských mužov sa v stoji modlili k Alahovi. Členky premiérovej rodiny si mohli sadnúť až potom nakrátko len na pohovku s Jousafom za účelom fotografovania. Na fotke na Twitteri však neboli žiadne ženy. Tam dal Jousaf len svoje fotky s mužmi.

 

Už na druhý deň boli tieto zábery na Twitteri videné viac ako päť miliónov krát a vyvolali nadšenie v tisíckach moslimov z celého sveta, ako aj u ľavicovo orientovaných politických kolegov, no objavili sa však pre premiéra aj zaiste nepríjemné otázky.

 

Veď nový škótsky premiér dal okázalou medializáciou svojho modlenia ostentatívne najavo, že je v prvom rade moslim a že je teda moslimským šéfom vlády Škótska. Pritom v Európe platí už dlho, že relígia sa nemá a či dokonca nesmie miešať s politikou.

 

„Aké by boli reakcie, keby Jousafova konkurentka na predsedníčku Škótskej národnej strany (SNP), praktizujúca kresťanka Kate Forbes, poslala fotografiu priateľov zo svojho kostola, ktorí sa  s ňou modlia modlitbu Otčenáš? Určite by to bolo rovnako vrelo privítané,"

napísal ironicky politik Murdo Fraser.

 

Kate Forbes bola v posledných týždňoch ostro napadnutá kvôli svojej konzervatívnej kresťanskej viere. Tridsaťdvaročná, vtedy ministerka financií v regionálnej vláde, musela strpieť viaceré výsluchu podobné interview, v ktorých musela ospravedlňovať a obhajovať svoju vieru, cirkev a osobný názor na to, že manželstvo môže byť len medzi mužom a ženou.

 

Kam sme sa to len v Európe dopracovali a čo sme to len dovolili, aby sa z nej stalo?

 

A dokonca sme tomu ešte aj sami napomáhali, aby sa toto absurdné stalo smutnou európskou realitou.