Islam „dobíja“ Nemecko. 43 000 moslimov prišlo do Karlsruhe, spolu s kalifom

06.07.2019 23:01

Moslimské hnutie Ahmadiyya Muslim Jamaat zorganizovalo svoj  niekoľkodňový islamský kongres v Karlsruhe, ktorý sa začal v piatok. Tento nemecký islamský kongres je najväčším islamským podujatím v Nemecku. Hnutie má aj svojho vodcu, ktorý sa oficiálne nazýva kalifom.

Kalif Mizra  Masroor Ahmad žije v Londýne a do Karlsruhe priletel na súkromnom lietadle.   Hnutie Ahmadiyya Muslim Jamaat sa dáva mierumilovne a kalif Mizra  vo svojom pozdravnom príhovore zdôraznil po nemecky, že heslo jeho hnutia je Liebe für alle, Hass  für keinen – Láska pre všetkých, nenávisť žiadnemu.

Kritici tohto hnutia, ktoré patrí k najrýchlejšie rastúcemu islamskému hnutiu vo svete, ale tvrdia, že ide o ideologicky veľmi nebezpečnú sektu, ktorej finálným cieľom je infiltrovanie kresťanstva a jeho rozloženie.

Moslimovia označujú tento kongres za najväčšiu mierovú konferenciu, aká kedy bola usporiadaná v Nemecku. Ide však len o prázdne slová, lebo moslimovia v Nemecku neprejavili nikdy nijakými veľkými mierovými sprievodmi, že im ide o mier a mierové spolunažívanie s kresťanmi v rámci plného rešpektovania kresťanskej kultúry a jej tradícii. A ani nikdy žiadnymi demonštráciami neodsúdili rezolútne brutálne islamistické atentáty voči kresťanom.