Internet sa stáva najnebezpečnejšou zbraňou USA

20.02.2015 11:30


Internet sa nebadane a nepozorovane od verejnosti stal v obrovskom rozsahu bitevným poľom pre digitálne bojové oddiely vojen 21. storočia. V exkluzívnom interwiev, ktoré poskytol Edward Snowden nemeckej televízii NDR a Servus TV, odhalil, ako americký NSA prerobil internet na účinnú zbraň. Snowden naliehavo varuje, že celosvetové odpočúvanie a zbieranie dát, ktoré už roky robí NSA je len začiatkom, ktorý Washingtonu slúži k tomu, aby dosiahol svoje skryté ciele. Tie spočívajú v totálnej kontrole všetkého a všetkých a v dosiahnutí možnosti prípadného zničenia akéhokoľvek nepriateľa, alebo ochromenia "priateľa", ktorý nechce urobiť všetko to, čo od neho požaduje USA.


Cyber Command Spojených Štátov "vpochoduje" do všetkých digitálnych "slabín" internetu, cez ktoré môže potom cielene zaútočiť. Snowden konkretizoval  útočné programy NSA a opísal čo sa môže stať, keď Biely Dom dá príkaz k útoku na nepriateľa. Potom budú ochromené elektrické siete nepriateľa, prestanú fungovať nemocnice, doprava, zásobovanie, banky, informačné a komunikačné siete, atď. Následne vypukne chaos a nepokoje, a to bude mať za následok veľký počet ľudských obetí - a to je koniec každého nepriateľa.

Môj komentár:

Kto za týchto okolností nepôjde Washingtonu po ruke, ten je stratený. Predovšetkým malé štáty, ktoré nemajú nijaké digitálne ochranné systémy proti takýmto zákerným ničivým digitálnym útokom, ktorý budú organizovať a realizovať NSA, spolu s CIA, sú úplne bezmocné. Ale ani také veľké a bohaté štáty, ako Nemecko, neinvestovali takmer nič do digitálnej obrany. Nemecko sa spoliehalo na korektnosť svojho amerického partnera a dožilo sa nepríjemného prekvapenia.

Možno aj preto sa to "trochu rozvidnelo" v hlave nemeckej kancelárky a čiastočne zmenila svoj postoj voči USA v otázke ukrajinského konfliktu.

Internet by mal slúžiť výlučne podpore demokracie a budovania mieru vo svete a rastu vedomostí ľudstva. Namiesto toho ho USA brutálne zneužívajú na beštiálne a nehumánne ciele.

Je zarážajúce, že neexistujú žiadne medzinárodne dohody, ktoré by takéto aktivity nedovoľovali. A nemáme ani medzinárodne súdy, ktoré by za vojnové zločiny v oblasti internetu prísne trestali. Dosiaľ sa tejto téme nikto nevenoval a ani ju nikde nenastolil.

Aj pomocou súkromných PC sa organizujú digitálne ataky. Nemecký úrad pre bezpečnosť informačnej techniky BSI zaznamenal už asi milión takto infikovaných počítačov.

Cieľom modernej digitálnej armády Washingtonu je prevzatie kontroly kritických a absolútne dôležitých oblastí infraštruktúry, ako sú elektrárne, olejové a plynové rozvodné systémy, transportné systémy, komunikačné techniky a veľké, strategicky dôležité firmy a koncerny.
Svet, ktorý nám budujú a pripravujú  USA , je svetom teroru, hrôzy, vojen a ovládania. Je to svet ako z najhroznejších hororových filmov, ktorý je však už našou blízkou budúcnosťou, ak nič proti tomu neurobíme. Podľa všetkého je však už k tomu neskoro.

Je obrovskou hanbou a perverzitou západného sveta, že Snowden nedostal Nobelovu cenu za mier, ale americký prezident Obama ju má!!!