Impeachment: Trumpovi obhajcovia zaútočili na Joe Bidena a jeho syna Huntera

28.01.2020 22:17

Trumpovi obhajcovia odmietli všetky obvinenia prezidenta a označili ich za bezpredmetné a nezmyselné. V Senáte, kde sa koná impeachment, v utorok vyhlásili, že prezident neurobil abolútne nič, čo by odporovalo americkým zákonom a že to, čo Demokrati proti nemu predložili, nestačí v žiadnom prípade na impeachment.

Po tomto kategorickom prehlásení prešli okamžite do útoku a slovne napadli aktivity exviceprezidenta Joe Bidena a jeho syna Huntera v Ukrajine.

Vyčítali Demokratom, že namiesto toho, keď celé mesiace horúčkovite hľadali a vymýšľali niečo, čo by mohli použiť na impeachment, tak sa mali v Snemovni Reprezentnatov venovať  prešetreniu veľmi podozrivých a pochybných činností Bidenovcov v Ukrajine.

Právnici zdôraznili, že prezident konal správne a len urobil to, čo už dávno mali urobiť Demokrati – a tak len plným právom vyzval Ukrajinu k ďalším antikorupčným vyšetrovaniam.

Právnička Pam Bondi povedala v Senáte, že v prípade Huntera Bidena išlo okrem toho o jednoznačný konflikt záujmov tým, že bol v dozornej rade ukrajinského plynového koncernu Burisma a jeho otec ako viceprezident USA bol súčasne hlavným zodpovedným za politiku USA voči Ukrajine.

Právnik Eric Herschmann zdôraznil, že je to prinajmenšom veľmi zvláštne, že tieto veci neboli nikdy prešetrené pokiaľ vládli Demokrati. Dodal, že ak by niekto z prezidentových detí si nechal platiť od oligarchov také obrovské sumy ako Hunter Biden, tak by Demokrati už dávno boli proti nemu zaviedli vyšetrovanie.

Podľa Herschmanna ide Demokratom v celom procese proti prezidentovi len o to, aby poškodením jeho dobrého mena chránili Joe  Bidena, ktorý chce v novembri zvíťaziť v prezidentských voľbách a ak by nerozbehli tento proces, tak by jeho šance boli nulové.

Ešte doplním, že o Bidenovcoch som publikoval v českých médiách iDNES už 14.7.2015 článok „USA elita si už v Ukrajine delí korisť“

V ňom som o.i.uviedol:....“ Syn viceprezidenta USA Bidena, Hunter Biden, prevzal vedenie právneho oddelenia najväčšieho ukrajinského plynového koncernu Burisma Holding, a tým sa zároveň stal aj členom predstavenstva koncernu. Burisma Holding už má licenciu na ťažbu zemného plynu a ropy v oblasti Dneper-Doneck, v Karpatoch a v Azovsko-Kubánskej panve.
Hunter Biden je právnik s výbornými kontaktami k americkému a britskému finančnému svetu a ako syn viceprezidenta, samozrejme aj k vláde USA..……“