Hrôzostrašná história miesta, kde sa dnes na Kube ľudia chodia zabávať

04.09.2019 23:18

Blízko mesta Trinidad sa nachádza jeden z najrenomovanejších nočných klubov na Kube. Jeho návštevníci tam tancujú a sa bavia nielen v najneobyčajnejšej diskotéke na celej Kuby, ale sa to deje na takom mieste, na akom nie je žiadna iná diskotéka na svete - je to vo veľkej jaskyni.

Z veselých a rozpustilých tancujúcich, ktorí diskotéku Ayala navštevujú, sotva niektorý vie, že sa zabáva na mieste, kde voľakedy vraždil svoje obete sériový vrah. 

Bolo to v roku 1896 , v časoch vojny za nezávislosť Kuby od Španielska. Dezertér Carlos Ayala hľadal na úteku pred prenasledovateľmi úkryt. Keď ho už doháňali, tak na svoje veľké šťastie objavil malý otvor, ktorý viedol do obrovskej podzemnej jaskyne a bol zachránený. Ostal tam bývať a potom sa udialo niečo, čo jaskyňu navždy spájalo s hrôzou a strachom. Ayala začal striehnuť na malé deti, ktoré potom zavliekol do jaskyne a ich tam vraždil.

Miestni obyvatelia ho napokon raz pristihli pri únose malého dievčatka a bez súdu ho sami popravili. Zločiny Ayalu sa hlboko vryli do povedomia miestneho obyvateľstva. Niektoré matky z okolitých obcí dokonca aj dnes hrozia svojim deťom, keď nechcú poslúchať:

"Buď dobrý, lebo príde Carlos a vezme ťa do jaskyne." 

Už viac rokov je v jaskyni vybudovaná exkluzívna  a mimoriadne exoticky pôsobiaca diskotéka, ktorá priťahuje čoraz viac ľudí, pričom z veľkej časti sú to zahraniční turisti. Sú v nej tri bary, päť rôznych tanečných plôch, na ktorých noc čo noc tancuje okolo 4 000 ľudí, lebo diskotéka je otvorená sedem dní v týždni.