Hrozí vláda Zelenej kancelárky a nemeckí Zelení „potvrdzujú“, že chcú zrušiť národy

09.05.2021 23:17

Popularita Zelenej kandidátky na kancelárske kreslo v Berlíne narastá už niekoľko týždňov a stranu Zelených by volilo 28 percent, CDU-CSU 23 percent, tretia je SPD 15 percent, nasleduje FDP 12 percent a AfD 11 percent.

Pritom si želá až 30 percent Nemcov Annalenu Baerbock zo strany Zelených za kancelárku a len 13 percent by chcelo Armina Lascheta CDU.

Ešte do stredy to vyzeralo tak, že v strane Zelených dominuje harmónia,  vládne maximálna spokojnosť a radosť z dosiahnutých úspechov a tiež aj jednota názorov. Každé verejné vystúpenie vedenia strany bolo dokonale zinscenované – Baerbock neustále žiarila a rozdávala svoje charakteristické strojene úsmevy a jej verný spoločník pri týchto vystúpeniach a druhý najdôležitejší  funkcionár Zelených Robert Habeck jej oddane asistoval.

Vo štvrtok ale nastal v berlínskej straníckej centrále Zelených nečakane  veľký vzruch a poplach. Strane odrazu hrozí veľmi nepríjemná a kontroverzná ideologická diskusia, s akou vedenie strany vôbec nepočítalo.

Veľká skupina – viac ako 300 členov strany Zelených – medzi nimi aj niekoľko dôležitých politikov z krajinskej berlínskej vlády, zaslala vedeniu strany oficiálnu žiadosť na zmenu nadpisu 137 stranového volebného prpogramu Zelených.

Zdanlivá maličkosť: Ide len o jedno jediné slovo. Ale jeho zmena by mala a znamenala ďalekosiahle následky a zároveň signalizuje niečo prevratne historické do budúcnosti.

Nadpis znie: Nemecko, ty môžeš všetko

Po zmene by malo zmiznúť Nemecko a nový nadpis by mal znieť: Zelení, vy môžete všetko

Pre navrhovateľov zmeny slovo Nemecko v nadpise znamená zdôrazňovanie nacionalizmu a nepriamo aj prajav rasizmu a tým nadradenosti voči migrantom a všetkým iným etnickým príslušníkom v Nemecku, ktorí nie sú Nemci.

Tento argument je ale samozrejme len maskovanie toho, o čo tu ide v skutočnosti:

Ak sa táto zmena presadí a Zelení budú v Nemecku vládnuť, tak je to signál do budúcnosti, že národy a patriotizmus sú už len akýmsi prežitkom z minulosti, ktorý treba odstrániť a nahradiť ideou globalisticky mysliaceho a zmýšľajúceho „svetoobčana“.

Ten bude ľahko manipulovateľný a devótne poslušný.