Hrozí Nemecku občianska vojna? - kancelárka Merkelová verzus PEGIDA

06.01.2015 12:35
 

Nemecká kancelárka označuje hnutie PEGIDA, ktoré protestuje už niekoľko mesiacov v uliciach veľkých nemeckých miest ako rasistické a neonacistické. Je to obrovská chyba, ktorej sa kancelárka dopúšťa, z dôvodov, ktoré sú známe len jej samej. Ide predsa o tisícky nespokojných občanov, ktorí prejavujú svoj hnev a nespokojnosť nad nemeckou politikou týkajúcou sa prístupu vlády k problematike utečencov v Nemecku a k islamizmu.

To, že v Nemecku v súčasnosti sa PEGIDA stáva masovým hnutím, ktoré môže prerásť do ťažkých nepokojov, je vina vládnej politiky Merkelovej, ktorá hnutie nediferencovane difamuje a rigorózne odsudzuje. 

Odsudzuje ho dokonca bez toho, aby s jeho predstaviteľmi začala hovoriť a diskutovať. Vyzýva všade, už aj v televízii, aby ľudia nepodporovali hnutie a sa k nemu nepridávali. Merkelová tu ale úplne zrádza demokratické princípy, ktoré nielenže povoľujú slobodný prejav názorov, ale ho priam imperatívne zdôrazňujú.

dokončenie:

Ak niekto na pozícii nemeckého kancelára ignoruje obavy a neistoty veľkej časti vlastného obyvateľstva a sa tak zahráva s ohňom, tak  je na čase, aby odstúpil. 

Nemecko je najdôležitejšia krajina Európy a ak by v nej prišlo k veľkým nepokojom, prípadne udalostiam smerujúcim k občianskej vojne, tak potom môže prísť k veľkým nepokojom aj v ďalších štátoch, napríklad vo Francúzsku. Merkelová zabúda, že niečo podobné hrozilo v Nemecku aj koncom šesťdesiatych rokov minulého storočia, aj keď vtedy išlo o iné príčiny

 

Môj komentár:

 

Najväčšiu chybu v zaobchádzaní s PEGIDOU robí jednoznačne Angela Merkelová. Jej konanie je kontraproduktívne a asbsolutne absurdné a ohrozuje nielen bezpečnosť a mier v Nemecku, ale aj pozíciu jej vlastnej strany CDU, a to o to viac, že v jej sesterskej strane CSU je veľa popredných politikov, ktorí s PEGIDOU sympatizujú buď otvorene, ako bývalý minister vnútra Merkelovej vlády Hans-Peter Friedrich, alebo takí, ktorí to robia nepriamo. Friedrich Merkelovú otvorene kritizoval.

 Merkelová pre upevnenie svojej kancelárskej pozície potrebovala a hľadala podporu aj ďaleko vľavo od ľavého spektra CDU a tým stratila časť konzervatívno-pravicových podporovateľov, ktorí sa priklonili k novej pravicovej strane AfD. AfD a PEGIDA majú veľa spoločného, a to chce kancelárka za každú cenu eliminovať, a to bez ohľadu na férovosť a demokratické pravidlá.

Ak PEGIDE budú aj naďalej pribúdať prívrženci, z čoho treba vychádzať a k čomu nechtiac prispeva aj kancelárka, tak sa vpravo od CDU-CSU vytvorí nová veľmi silná strana. To momentálne znervózňuje bavorskú CSU, ktorá sa preto usiluje presadiť zostrenie nemeckého azylového zákona, a tak zoslabiť vietor do plachát PEGIDY.

V každom prípade rastie v radoch CSU nevôľa nad počínaním kancelárky v prípade PEGIDY. Ku kritikom kancelárky sa pridávajú ďalší významní politici, medzi nimi aj jej vlastný minister, z CSU, Gerd Müller , ktorý na rozdiel od nej vyhlásil, že prevažná väčšina demonštrantov PEGIDY nie sú rasistami, ale len majú obavy pred príliš veľkou infiltráciou cudzích kultúr do Nemecka.

Ak bude Merkelová naďalej bezhlavo a nerozumne chrliť len slová pohany na PEGIDU a odmietať sa vecne konfrontovať s jej požiadavkami a názormi, tak v hnutí len zosilnie presvedčenie, že v merkelovskom štáte o všetkom rozhoduje len "kráľovna" Merkelová a jej "poddaní" musia mlčať a poslúchať. Potom ale hrozí nebezpečie "revolúcie" so všetkými možnými následkami. V takej situácii sa k revoltujúcim "poddaným" s určitosťou pripoja aj pravicoví extrmisti a neonacistická scéna. A pouličné boje a krviprelievanie sú v takom scenári zaručené.