Hlavný štátny prokurátor: V Berlíne sa môže každý stať obeťou zločinu

11.10.2020 23:46

Ralph Knispel, hlavný štátny prokurátor Mesta Berlín povedal v rozhovore pre nemecké médiá – čím v podstate obvinil vládu – že občania už stratili dôveru v právny štát a že aj on je zhrozený, ako v istých prípadoch súdy vyhlasujú smiešne nízke tresty (zrejme myslel najmä na prípady kriminality migrantov). A tiež varoval pred rastúcou kriminalitou veľkých rodinných klanov (takmer všetko len  moslimských).

Berlín je druhým najkriminálnejším mestom Nemecka. V uplynulom roku tam polícia zaregistrovala 513 400 trestných činov, pričom mimoriadne narastajú sexuálne trestné činy (je takmer zbytočné pripomínať, že to súvisí s veľkým podielom  cudzích etník a rastúceho počtu migrantov v Berlíne). Taktiež počet vlámaní hrozivo narastá. 

Na 100 000 obyvateľov v Berlíne pripadá 14 086 trestných činov.

Dokonca aj sám Ralph Knispel patrí k obetiam krminálnikov – minulý rok sa vlámali do jeho domu a bol okradnutý.

Napokon v rozhovore pre médiá jasne povedal, prečo to s nárastom kriminality v Berlíne (platí to ale vo všetkých nemeckých veľkomestách) zašlo tak ďaleko:

Donekonečna sme sa na to len prizerali (tu myslel samozrejme na vládu) a otvorene sme s istými ľuďmi zaobchádzali  úplne benevolentne (s cudzími kriminálnymi etnikami a kriminálnymi migrantami).

A čo je mimoriadne zarážajúce, je to, že sme dovolili, aby sa tu kriminálne rodinné klany beztrestne etablovali. Cudzích kriminálnikov sme takmer vôbec nevyhosťovali. Napríklad zo všetkých berlínskych väzení boli v priebehu jedneho roka vyhostení len piati kriminálnici.

Okrem toho zďaleka nie všetky trestné činy polícia zaregistruje, lebo nie vždy je podané trestné oznámenie.“

Ostáva len smutným konštatovaním, že západný Berlín, pokiaľ ešte existoval na území niekdajšej NDR, bol neporovnateľne bezpečnejším mestom s veľmi nízkou kriminalitou, ako je dnešné hlavné mesto Nemecka.