Herci z Hollywoodu chcú zabrániť zvoleniu Sebastiana Wippela AfD za primátora mesta Görlitz

08.06.2019 23:46

Známi filmoví herci z Hollywoodu, medzi nimi aj nositelia Oscara i filmoví režiséri, sa obrátili otvoreným listom na občanov Görlitzu, aby v blížiacich sa voľbách nezvolili za primátora Sebastiana Wippela AfD. To ale „hrozí“, lebo v prvom kole volieb v máji získal Wippel až 36,4 percent hlasov, kým Octavian Ursu CDU, jeho protikandidát, mal len 30,3 percent hlasov.

16. júna sa môže Wippel stať prvým primátorom z radov AfD v Nemecku – v takmer 60 tisícovom meste Görlitz.

V liste z Hollywoodu, ktorého iniciátorom je Michael Simon de Normier (mimochodom, všetci ostatní, ktorí list podpísali, sú prívržencami Obamu a Clintonovej) sa o. i. uvádza:

„Občania Görlitzu nevoľte nenávisť, nepriateľstvo, rozkol a vyhosťovanie. Ak zvolíte Wippela, tak vyšlete veľmi zlý signál do sveta.“

V liste sa ďalej uvádza, že v meste bolo natočených viac ako sto amerických filmov.

Simon de Normier píše tiež:

„My milujeme veľmi toto mesto, ale ak v budúcnosti sa v ňom všetko zmení a zavládne v ňom nenávisť, netolerancia  a nepriateľstvo voči migrantom a azylantom, tak sa ľahko môže stať, že naši filmoví producenti už nebudú produkovať svoje filmy vo vašom meste.“

Neuveriteľné vydieranie, nepriame hrozby a  otvorené zasahovsnie do vnútorných záležitostí a do politiky iného štátu – v tomto prípade Nemecka.

Zatiaľ neprišla žiadna reakcia od kancelárky, aby sa voči tomuto oficiálne ohradila. A určite ani nepríde.

Veď prečo aj, keď išlo o jednoznačnú podporu CDU a tým aj kancelárky, ktorú veľmi milujú proclintonovské a proobamovské americké kruhy. Predsa vždy poslušne tancovala podľa ich muziky.