Hanebne asociálne: V obrovskej kríze veľké zvyšovanie platov pre všetkých pracovníkov EÚ-inštitúcií

20.10.2022 23:10

Občanov trápi rekordná inflácia, explodujúce ceny energií a musia si uťahovať opasky, najmä tí, ktorí nemajú nadpriemerné zárobky a tých je veľká väčšina. Zima sa približuje a s ňou strach, že ľudia budú vo svojich bytoch mrznúť. A práve teraz sa rokuje v EÚ, aký veľký plus si nariadi  naše panstvo v Bruseli!

Máme veľký strach z neistoty, čo nám ešte všetko spôsobí ukrajinský konflikt a plynová kríza.

Naši vládcovia v Bruseli ale nerobia vôbec nič pre to, aby sa konflikt čo najrýchlešie diplomatickou cestou ukončil. Neustále radšej agitujú za nové dodávky zbraní Kyjevu, zostrujú sankcie a užívajú si život, veď majú kráľovské platy a nám prikazujú šetriť a šetriť a zvykať si na studené sprchovanie, na zimu v izbách, na menej jedla a aj na menej luxusu – pričom veľmi mnoho občanov ho ani dosiaľ nemalo.

Bruselská „kráľovná“ Ursula plánuje 6,9 percent zvýšenie platov pre všetkých pracovníkov v EÚ-byrokratickom aparáte, pričom ona už teraz disponuje kráľovskou mzdou okolo 30 000 mesačne. Rôzne zdroje udávajú rôzny počet týchto pracovníkov – od 40 000 do 60 000.

Je to naozaj poburujúce – od občanov len žiadať a žiadať a EÚ-Bruselu len pridávať!

Prečo sa bruselské panstvo dobrovoľne a solidárne nezriekne zvýšenia platov?

 A to o to viac, že existuje niekoľko málo EÚ-poslancov, ktorí to sami navrhujú.

Jednym z nich je nemecký politik AfD Joachim Kuhs. Ten žiada, aby sa všetci poslanci EÚ-parlamentu aspoň na dobu 12 mesiacov zriekli zvýšenia. A to isté požaduje aj pre všetkých tých, ktorí majú veľmi vysoké platy.